Pages Navigation Menu

O surpriza placuta pentru investitori in noul Cod Fiscal

O surpriza placuta pentru investitori in noul Cod Fiscal

cod-fiscal-think_article-main-image

În noile modificări la Codul Fiscal, s-a strecurat și o veste bună pentru investitorii-grupuri de companii. E nevoie însă de timp pentru a fi convingătoare – arată consultanții Transfer Pricing Services.

Grupurile românești de companii sau grupurile multinaționale prezente în Romania vor beneficia de anul viitor de un cadru mai flexibil de impozitare a unor operațiuni, rămânând cu resurse suplimentare pentru investiții. Astfel, nu se vor impozita veniturile obținute de persoana juridică română din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare deţinute la o persoană juridică română sau la o persoană juridică străină dintr-un stat cu care România are încheiată o convenţie de evitare a dublei impuneri. Măsura se aplică și în cazul veniturilor din lichidarea societăților respective. În ambele cazuri însă, beneficiarul acestei facilități trebuie să dețină 10% din titlurile respective pe o perioadă de minimum un an.

”Este o facilitate pentru care mulți investitori aleg să-și înființeze așa-numitele structuri holding în Olanda, Luxemburg sau (până de curând) Cipru”, arată Adriana Stoian, director în cadrul firmei de consultanță Transfer Pricing Services (TPS).

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>