Pages Navigation Menu

O statuie a lui Ronald Reagan va fi amplasată la Ploiești

O statuie a lui Ronald Reagan va fi amplasată la Ploiești

bust_ronald_71189800

Autorităţile din Prahova vor amplasa, la Ploieşti, o statuie a fostului preşedinte american Ronald Reagan, cu ocazia celebrării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-americane, costurile fiind suportate de două fundaţii, una dintre ele înfiinţată de şeful Consiliului Județean.

La începutul lunii mai, la Ploieşti va fi dezvelită o statuie din bronz a fostului preşedinte american Ronald Reagan, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma.

Acesta a precizat că este vorba despre un bust de bronz care va cântări aproximativ 300 de kilograme şi va avea o înălţime cuprinsă între un metru şi un metru şi 35 de centimetri.

Potrivit lui Mircea Cosma, statuia va fi dezvelită cu ocazia celebrării a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-americane, iar decizia de a face un bust al fostului preşedinte Ronald Reagan a fost luată în urma unor discuţii cu oficialii SUA din România. Ulterior dezvelirii statuii, reprezentanţi ai judeţului Prahova vor participa, în 9 şi 10 mai, la mai multe acţiuni dedicate împlinirii a 135 de ani de relaţii româno-americane, în Statele Unite ale Americii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>