Pages Navigation Menu

O populatie de serpi boa de nisip a fost descoperita in Romania

O populatie de serpi boa de nisip a fost descoperita in Romania

O populatie de boa de nisip a fost descoperita in Romania, anunta Societatea Ornitologica Romana (SOR), mentionand faptul ca, deoarece aceasta specie este protejata, nu vor fi furnizate date despre locul exact al acestei descoperiri. Specia era considerata disparuta.

DSC01742-cropwm

Prima semnalare a exemplarului a fost facuta de un locuitor din Lunca Dunarii, care a scris un mesaj pe pagina de facebook a Societatii Ornitologice Romane. De aici, a fost indrumat catre herpetologul Vlad Cioflec, din Bucuresti, membru al SOR. Dupa ce a vazut fotografiile cu specia, expertul a decis sa organizeze o echipa cu care sa investigheze observatia.

Local, boa de nisip este numit si sarpe cu doua capete, pentru ca este extrem de bine adaptat: coada animalului seamana foarte bine cu capul, un sistem de aparare extrem de eficient impotriva pradatorilor care apuca reptilele de cap.

Boa de nisip (Eryx jaculus) nu este un sarpe veninos, ci unul constrictor. Este cu preponderenta un animal nocturn, are pupila verticala. Se hraneste indeosebi cu rozatoare, pe care le vaneaza in galeriile construite subteran. Poate fi gasit, extrem de rar, in zone aride. Ultima semnalare in viata a unui exemplar de boa de nisip pe teritoriul Romaniei provine din 1937, in localitatea Cochirleni.

Sursa poza: DoruPanaitescu.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>