Pages Navigation Menu

O pepită de aur scoasă la licitaţie, pentru 400.000 de dolari

O pepită de aur scoasă la licitaţie, pentru 400.000 de dolari

O pepită de aur de 2,3 kilograme, descoperită în această vară în California de Nord şi despre care se crede că este cea mai mare bucată de metal preţios de acest tip deţinută de un colecţionar privat din statul american, a fost scoasă la vânzare joi, pentru 400.000 de dolari, potrivit Reuters.

Compania californiană a numit bucata de aur “pepita Butte”, pentru că a fost descoperită în districtul Butte din California de Nord, de un bărbat care efectua prospecţiuni pentru a descoperi aur, pe un teren public, în luna iulie.

Kagin’s Inc nu a dezvăluit identitatea celui în numele căruia vinde pepita şi nici locul exact unde a fost descoperită bucata de aur.

David McCarthy, care a evaluat bucata de aur descoperită în urmă cu câteva luni, a spus că cel care a descoperit-o a fotografiat fiecare pas din procesul de dezgropare a bucăţii de metal preţios şi l-a dus pe McCarthy la faţa locului, dar nu înainte de a-l lega la ochi.

“Am văzut fotografiile care prezintă pepita, dezgropată treptat şi era evident că fusese în pământ de foarte mult timp”, a spus McCarthy.

Potrivit lui Adrian Ash, şef al departamentului de cercetare al Bullion Vault, o companie din domeniul metalelor preţioase, conţinutul de aur al pepitei este în mare măsură irelevant, iar valoarea pepitei este dată mai degrabă de mărimea neobişnuită.

McCarthy a declarat că, dacă un cumpărător va fi de acord să plătească 400.000 de dolari pe pepită, până duminică, va încerca să îl convingă să permită menţinerea bucăţii de aur în expoziţie până la finalul evenimentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>