Pages Navigation Menu

O nuvelă de F. Scott Fitzgerald în 1939 va fi publicată pe internet

O nuvelă de F. Scott Fitzgerald în 1939 va fi publicată pe internet

Scott Fitzgerald
O nuvelă inedită scrisă de romancierul F. Scott Fitzgerald în iulie 1939, care nu a fost niciodată tipărită, va fi publicată în cele din urmă pe internet, la aproape 75 de ani de la moartea cunoscutului scriitor american, informează lefigaro.fr.

Încă o dată, publicaţia The Strand Magazine a făcut o descoperire inedită. După ce a descoperit manuscrisul unui roman de John Steinbeck, această publicaţie lunară britanică a găsit un text scris de F. Scott Fitzgerald, considerat pierdut de mai multe decenii. Nuvela se intitulează “Temperature”, are aproximativ 8.000 de cuvinte şi a fost scrisă în iulie 1939.

Romancierul american a scris acel text cu un an înainte de a muri, într-un moment în care cariera lui literară se afla în impas. În epocă, F. Scott Fitzgerald se mutase la Hollywood pentru a se lansa în scrierea de scenarii de film, dar nu a mai trăit pentru a cunoaşte succesul în acest domeniu. Fără să mai apeleze la serviciile agentului său Harold Ober, F. Scott Fitzgerald, autorul celebrului roman “Marele Gatsby”, a trimis el însuşi nuvela “Temperature” publicaţiei Saturday Evening Post, care a refuzat însă să o publice.

Andrew F. Gulli, redactorul-şef al publicaţiei The Strand Magazine, a descoperit manuscrisul la începutul anului, analizând documentele scriitorului, aflate în posesia Universităţii Princeton.

Nuvela “Temperature” prezintă povestea unui scriitor alcoolic din Los Angeles care a fost diagnosticat cu o maladie cardiacă. Textul nuvelei reaminteşte în mare măsură viaţa scriitorului F. Scott Fitzgerald: romancierul a dus la rândul său o luptă îndelungată cu dependenţa de alcool şi a murit în urma unei crize cardiace, pe 21 decembrie 1940, la vârsta de 44 de ani.

Nuvela este în prezent disponibilă spre lecturare în ediţia tipărită a publicaţiei The Strand Magazine. Potrivit site-ului Vulture.com, ea va fi publicată şi pe internet, pe site-ul revistei citate, peste trei luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>