Pages Navigation Menu

O noua tehnica in materie de creatie, Mixed Media la Bucuresti

O noua tehnica in materie de creatie,  Mixed Media la Bucuresti

Casa Universitarilor din Bucuresti gazduieste in perioada iunie-iulie Expoziția de pictura și mixed media a Catalinei Bogdan, conform media.unibuc.ro.

 2

Ce este mixed media?

Conform dictionarului de specialitate, mixed media este o tehnica ce implica utilizarea a doua sau mai multe medii artistice, cum ar fi cerneala si pastel sau pictura si colaj, care sunt combinate intr-o compozitie unica.

`Mixed media` este utilizata in toate formele de media: televiziune, radio sau/si prin advertising sau publicitate.

Arta nu este un lucru, ci o cale.

Combinatiile comune ale mixed media includ culorile din ulei, graffiti, materiale textile sau sculptura. Dar cum arta are propriile reguli, in aceasta tehnica pot intra orice fel de piese, atata timp cat   creativitatea si originalitatea o permit.

De exemplu, obiectele gasite pot fi utilizate impreuna cu un suport artistic traditional. Diferitele combinatii de media si variatele tipuri de compozitie, culori, texturi pot da un efect  unic operei de arta. Acestea fiind spuse, arta nu este un lucru, ci o cale.

Procedeele si materialele folosite pentru a crea o opera de arta sunt intotdeauna de interes in primul rand pentru artist, insa pot deveni si pentru publicul ademenit de acest tip de arta; cu mixed media acestea devin cheia creatiei. Factorii de mediu, ambianta, textura si aspectul sunt parti importante care au o contributie importanta mai in mesajul transmis.

 3

Despre autor

Autoarea exponatelor s-a nascut in Romania si a emigrat in Statele Unite in anii `70. A studiat grafica și mixed media, având un „Master in Fine Arts la Tulane University” din New Orleans și istoria artei tot la „Tulane University”, având un „Master in Art History” cu o lucrare despre monumentele funerare ale lui Brâncuși.

Pictorita si graficiana Catalina Bogdan a avut peste 30 de expozitii personale la Bucuresti, Paris, San Francisco, Stanford, New Orleans, precum si numeroase expozitii de grup si lucrari achizitionate de cateva muzee din Bucuresti, Berkeley si New Orleans.

1

Sursa: sursa: http://www.thisiscolossal.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>