Pages Navigation Menu

O noua generatie de astronauti?

O noua generatie de astronauti?

Duminica, 4 august, Japonia a mai bifat o premiera in lumea tehnologiei. A trimis catre Statia Spatiala Internationala, pe langa numeroase provizii sau echipamente, un pasager mai putin obisnuit, care sa tina companie astronautilor. Este vorba despre robotelul Kirobo (care merge, vorbeste si recunoaste fete), una dintre “odraslele” celebrului specialist Tomotaka Takahashi, la care insa si-au adus contributia si cercetatori de la Universitatea din Tokyo, Agentia Spatiala Nipona, compania Toyota sau grupul Dentsu.

q9qp
Coletul de 3,5 tone, incarcat in modulul cargo HTV4, a fost lansat cu ajutorul unei rachete H-2B de la baza Tanegashima, la ora locala 4.48 si urmeaza sa ajunga la destinatie pe 9 august.
Persoanele implicate in acest proiect doresc sa studieze colaborarea om-masina si sustin ca, in viitorul apropiat, este posibila chiar substituirea totala a fiintei umane cu roboti.

Foto: www.theapricity.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>