Pages Navigation Menu

O noua dimensiune a comunicarii: sms-urile parfumate

O noua dimensiune a comunicarii: sms-urile parfumate

scentee

Telefonul si smartphone-ul au un urmas pe masura vremurilor: Ophone-ul  sau noul telefon mobil care reuseste sa trimita mirosuri.

Videoclipuri si fotografiile vor fi etichetate drept clasicele telefoniei mobile. In curand, smartphone-ul vostru va va adulmeca si va reda la o scara olfactiva redusa imprejurimile inmiresmate in care va lasati purtat. Da, ati citit bine. Cu ajutorul Ophone-ului, un accesoriu perific, compatibil cu toate modelel de smartphone, SMS-ul nu va mai fi acelasi. El va avea parfumul sau, sau mai bine spus, al vostru.

Sa clarificam: opera comuna a profesorului  de genetica biomedicala de la Universitatea Harvard, David Edwards, a inginerului Eyal Shahara si a designer-ului Baptiste Viala dispozitivul perifieric alb,de forma ovaloida este legat la smartphone prin bluethoot si functioneaza doar impreuna cu o aplicatie special dezvoltata in acest sens. Magia olfactiva  a Ophone-ului este datorata benzii de ceara bogata in molecule, care degaja diverse mirosuri la incalzire.

Procesul, prin extindere, se numeste comunicare telefonica olfactiva. Iar, particularizand, mirosul proaspat de Expresso, cafe latte, mocha sau capucino cu alune este trimis via sms sau e-mail prietenului vostru.

Pentru moment, singurele arome testate si transmise mai departe sunt cele din gama cafelei iar receptorii care au avut ocazia sa testeze un astfel de sms declara ca senzatia este foarte placuta si autentica dar ca, asa cum era de asteptat, intensitatea mirosului este redusa.

Vestea buna este aceea ca proiectul celor trei continua in laboratoarele Harvard. Scopul lor este acela de a ajunge sa reproduca 85% din mirosurile lumii in urmatorul an, folosind doar 400 de molecule.Ophone va fi, totusi prezentat, in acest stadiu la ceremonia de deschidere a unui nou laborator din Statele Unite ale Americii  si este expus pentru teste si convingere, pana pe 15 septembrie, in Lab Cambridge din Paris.

Iar pentru ca tehnologia este cu un pas inaintea stirilor, trebuie sa stiti ca exista deja un concurent pentru Ophone, mult mai stabil si performant, dezvoltat de societatea japoneza ChatPerf, denumit Scentee. Principiul de functionare este asemanator dar Scentee se diferentiaza de Ophone prin compatibilitatea exclusiva cu Iphone si printr-o gama variata de mirosuri emanate. Lansarea oficiala a dispozitivului periferic va avea loc in Statele Unite in septembrie.

Ophone

Sursa: Liberation

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>