Pages Navigation Menu

O luna pana la Artmania

O luna pana la Artmania

      Artmania – cel mai sugestiv titlu pentru un festival dedicate artei! Sibiul se pregateste pentru cea de-a noua editie de “manie pentru arta”.

1

          Unul dintre cele mai importante festivaluri ce promoveaza arta in Romania are loc anul acesta in perioada 4-10 august. Festivalul si-a inceput traditia in 2006 si este sponsorizat de primaria orasului Sibiu. Orasul isi asteapta vizitatorii si impatimitii de arta din toate colturile tarii sa-i umple strazile medievale cu spiritul lor boem.

        Activitatile culturale care se desfasoara in acest interval vizeaza multe dintre domeniile artei. Obisnuitii  festivalului stiu deja la ce sa se astepte: expozitii de tot soiul (fotografie, pictura etc), workshop-uri interesante, vizite la muzee si culminatele concerte din zilele de weekend. Pentru acestea din urma, patru scene sunt pregatite pe care isi vor face aparitia reprezentati ai culturii rock de pretudindeni.

          Concertele Atrmania aduna intr-un singur loc nume mari ale rock-ului international si le aduc in fata fanilor romani. Dupa line-up-ul  de exceptie de anul  trecut (Xandria, Haggard, Orphaned Land, Within Temptation, Lacrimosa, Amaranthe etc), organizatorii nu-si dezamagesc fanii. Anul acesta vor concerta pe scenele din Sibiu, alaturi de multi altii,  Therion, Eluveitie, Diary of Dreams, Crematory, Shatered Hope, Rage etc. Multe dintre aceste trupe  nu vin pentru prima data in Romania, iar reintalnirea este asteptata atat de catre publicul nostru, cat si de catre artisti. “Cu mare placere ne reintoarceam in iubita noastra Romanie!” (“With great pleasure we return to our beloved Romanie!”) este mesajul pe care grecii de la Shattered Hope l-au postat pe pagina lor de facebook, facad referire la festivalul de la Sibiu.

        Asadar, anul acesta se asculta la Artmania darkwave (Diary of Dreams), folk metal (Eluveitie), metal simfonic (Therion), goth, death metal (Crematory) si lista subgenurilor poate continua. Mostrele de rock vin din Germania, Elvetia, Suediea, Italia si din alte tari europene. Alaturi de artistii internationali, trupe romanesti participa si ele la festival: moldovenii de la Zdob si Zdub se reintorc la Sibiu  si alte patru trupe au fost alese de fani sa ia parte la eveniment – Tiarra, QuantiQ, Hathor si Prohod. Impatimitii rock-ului in toate nuantele lui se pot declara multumiti in urma concertelor pregatite pentru ei la Artmania, “armata” trupelor reunite aici anul acesta poate satisface toate gusturile.

        In functie de perioada de achizitionare, abonametele pentru festival au fost disponibile la mai multe preturi:  martie-aprilie: 125 lei; mai-iunie: 150 lei; iulie-august: 180 lei.

1525351_719600894731838_768370473_n

            Sursa foto: ARTmania.Festival

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>