Pages Navigation Menu

O brad… neobisnuit

O brad… neobisnuit

Bradul frumos ormanentat a devenit un simbol al Craciunului. Exista numeroase mituri si legende care povestesc despre ,,O brad frumos, o brad frumos, cu cetina tot verdeʺ. Legenda spune ca primul brad de Craciun a fost decorat de Martin Luther, fondatorul bisericii luterane. Povestea este urmatoarea: Martin Luther se plimba intr-o noapte printr-o padure de brazi ninsa. Acoperit de zapada intregul peisaj stralucea in lumina lunii. Impresionat de tot ce a vazut, Luther a doborat un brad, l-a luat acasa si l-a ornat cu lumanari aprinse.

Traditia s-a pastrat de secole. Totusi, in ultima vreme, obiceiul a suferit pe alocuri unele mici modificari. Astfel ca ne-am decis sa prezentam topul celor mai neobisnuiti brazi de Craciun.

Mountain Dew Christmas Tree

BRADUL MOUNTAIN DEW

Privit de la o distanta, bradul pare a fi un Brad de Craciun obisnuit. Dar, daca va veti uita mai aproape veti observa ca ,,bradul” este alcatuit din sute de doze goale de Mountain Dew. Creatorul, David Barshow, a afirmat ca pentru crearea acestui pom a avut nevoie de: 400 de cutii, o teava PVC pentru trunchi, bare subtiri in loc de crengi si o bormasina pentru a realiza gaurile in care acestea din urma sa intre in teava. Barshow a fost ajutat de 3 prieteni, capodopera fiind gata in 4 zile!

BRADUL CU LED-URI DIN DUBLIN

Pomul de Craciun, inalt de circa 20 de metri, a luminat Dublinul (Irlanda) in anul 2008. Ce este extrem de interesant este faptul ca bradul a fost alacatuit in intregime din led-uri. Cu o greutate de 5 tone, bradul a fost alcatuit din 100000 ,,becuriʺ de diferite dimensiuni. Instalatia a fost realizata de Blachere Illumination, un furnizor de top in domeniul luminilor exterioare si decorative.

Christmas Tree Lego

BRADUL LEGO DIN LONDRA

Bradul Lego a fost realizat de Duncan Titmarsh, un profesionist lego din Marea Britanie. Bradul cuprindea 600000 de piese lego. Bradul avea o inaltime de 10 metri. O stea lego a fost amplasata chiar in varful pomului. 

Bradul din Aur

BRADUL DIN AUR (JAPONIA)

Este un brad artificial realizat integral din aur pur. Bradul este creatia unei femei bijutier din Japonia. Bradul a avut o inaltime de 2,4 metri si o greutate de 12 kilograme. Valoarea uriasei bijuterii a fost estimata la US $ 12 milioane.

Christmas Tree in 3 languages

POMUL DE CRACIUN IN TREI LIMBI (BEIRUT, LIBAN)

Pomul de Craciun din Beirut a fost decorat cu traditionalele ,,Craciun Fericitʺ si ,,La Multi Aniʺ in trei limbi: engleza, franceza si araba. Bradul in cele trei limbi poate fi un exemplu concludent pentru unitatea intre oameni. Indiferent de ce religie sau etnie sunteti puteti sarbatorii Craciunul impreuna.

 

Sursa: show us your Christmas

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>