Pages Navigation Menu

Nume de cod: Razor

Nume de cod: Razor

In 2012, tableta Nexus 7 a impresionat in mod placut specialistii, insa nu a reusit sa puncteze pe masura asteptarilor la cel mai important capitol: cel al vanzarilor (4,6 milioane de exemplare, nici jumatate fata de rivala iPad Mini). Pentru a echilibra balanta, Google a lansat ieri cea de-a doua versiune a lui Nexus 7, numita Razor, care prezinta modificari semnificative fata de precedenta, atat pe plan estetic, cat si in privinta dotarilor.

nexus7
Noul model, produs de taiwanezii de la Asus, are un aspect plin de glamour, gratie materialelor de calitate superioara, designului minimalist si dietei la care a fost supus (o greutate de 299 grame si o grosime de numai 8,65 milimetri).
Iluminarea si culorile ecranului sunt la inaltime, iar cei 323 pixeli/inch dau posibilitatea utilizatorului sa vizualizeze fotografii de inalta rezolutie sau capturi video HD la 1080p.
De asemenea, a fost potentata si agilitatea gadgetului, procesorul fiind acum un Snapdragon S4 quad-core de 1,5 GHz (fata de 1,3 GHz), iar platforma pe care ruleaza este Android 4.3.
Terminalul se bucura si de sunet stereo, conexiune 4G, incarcare wireless, sistem SlimPort sau LED de atentionare si va aparea pe rafturile magazinelor pe 30 iulie.
Pretul este unul absolut decent, 175 euro pentru varianta cu memorie de 16 GB sau 205 euro pentru cea de 32 GB, iar criticii din domeniu ii prevad un viitor luminos. Acestia spun ca lumea asteapta o alternativa interesanta la produsele Apple, iar Nexus 7 Razor inglobeaza toate insusirile pentru a deveni noul lider pe acest segment. Ramane sa vedem, totusi, si strategia unui alt pretendent la tron, colosul coreean Samsung, care mai mult ca sigur nu va ramane impasibil la miscarile concurentei.

Foto: www.wired.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>