Pages Navigation Menu

Nu intra într-o relație cu gândul de a-l schimba

Nu intra într-o relație cu gândul de a-l schimba

Oamenii au personalități, sunt guvernați de mândrie și interese. Gândul că-și vor pierde la un moment dat onoarea îi face să apeleze la gesturi extreme și adesea sunt în stare să calce pe corpuri calde, pentru a-și atinge idealurile.

http://elitedaily.com

http://elitedaily.com

Nu de puține ori am intrat în relații cu ideea de a schimba oameni. De ce? Pentru că ne creăm parteneri după valorile insuflate de familie, de societate, de contexte. Lucrăm după deadline-uri și liste. Deschidem ședințe cu glume subtile și discutăm cu diplomele pe masă. Nu ne spune nimeni că fericirea n-are studii, preț, dată de fabricați și termen limită. Ea pur și simplu există. Sub ce formă? Nu știu.

Nu există indicatoare „Ieșire spre fericire”. Nu există rețete, hărți sau anunțuri la microfon “Atenție, atenție, vă rog. Cineva de la raionul ‘Iubire’ să se prezinte la casa 4. La casa 4, raionul de ‘Iubire’, vă rog”. Nu poți depune o cerere și să aștepți să-ți vină numărul de ordine. Nu există instanțe unde să insiști și să depui recurs la un apel ratat. Nu se aprind beculețe deasupra capului și nu sună un clopoțel să te invite să te așezi la masă, pentru că se servește ‘Bine’. “Hai să servești niște ‘Bine’!”. Nu.

Și nu există nici o coadă unde să te așezi ca mai apoi să ți se dea niște fericire. Ne străduim să facem lucrurile să meargă, să alimentăm o relație cu tot felul de combustibili, însă nu putem schimba oameni. Fără intervenții de laborator nu îi putem face să fie altfel, pentru că nu le putem modifica ADN-ul, implicit apucăturile, educația primită și arborele genealogic, moșteniri în posesia cărora au intrat cu sau fără voia lor. Decât să depune astfel de eforturi, mai bine schimbăm persoana.

Oare câți oameni trebuie să treacă pe la ghișeu pentru ca unul să primească biletul spre fericire? Să spargem clepsidra și să înfruntăm varianta că ar putea să nu existe. Și atunci care-i menirea? Poți fi chiar tu, fără alte ajustări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>