Pages Navigation Menu

Noutati ale stagiunii de teatru 2013-2014

Noutati ale stagiunii de teatru 2013-2014

Odata cu luna septembrie se deschide stagiunea teatrelor, care vin in intampinarea spectatorilor atat cu piese din vechiul repertoriu, dar si cu noutati si festivaluri. 

            La Teatrul National Bucuresti (TNB) poate fi vazuta piesa Omul care a vazut moartea, avandu-i in distributie pe Costel Constantin, Marius Bodochi sau Adela Marculescu, o piesa in care planurile electorale ale unui oras de provincie sunt date peste cap din cauza unui cetatean care  incearca sa se sinucida, fiind salvat in ultima clipa. Salvatorul sau este declarat Omul Zilei, iar tot orasul il vrea ca primar, ulterior demonstrandu-se ca totul a fost o farsa. 

O alta piesa este Micul Infern cu Ileana Stana Ionescu, Ilinca Goia sau Liviu Lucaci, o comedie despre „iadul” conjugal, un elogiu al vietii de familie, in care o casnicie de peste 4 decenii poate parea o utopie. 

O piesa mai veche care nu trebuie ratata la TNB este Dineu cu prosti cu Horatiu Malaele, Ion Caramitru si Medeea Marinescu, o comedie savuroasa, bine construita si cu o distributie perfecta. 

Teatrul Nottara pregateste prima editie a festivalului international de teatru bulevardier Fest(in) Bulevard, care se va desfasura in perioada 12-19 octombrie. In cadrul festivalului spectatorii vor putea vedea premierele: Matrimoniale  de Lia Bugnar, in regia Dianei Lupescu sau Mobila si durere de Teodor Mazilu, in regia Alice Barb.

La Teatrul de comedie se pot (re)vedea piese precum: O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, in regia lui Alexandru Dabija; Spiritul de familie de Eric Assous, in regia lui Radu Beligan sau  Avarul indragostit de Moliere, in regia lui Vlad Massaci. 

Teatrul Odeon pregateste piesa Tipografic majuscul de Gianina Carbunariu, o coproductie cu Festivalul International de Teatru de la Nitra, Slovacia. Piesa face parte dintr-un program de piese de teatru inspirate de arhivele Politiei Secrete Vieti paralele- Secolul 20 vazut prin ochii Politiei Secrete. In distributie ii puteti vedea pe Catalina Mustata sau Alexandru Potocean. 

La Teatrul Bulandra se poate vedea piesa Ingropati-ma de dupa plinta in regia lui Yuriy Kordonskiy, avandu-i in distributie pe Marian Ralea, Mariana Mihut sau Claudiu Stanescu. Subiectul piesei este reprezentat de cronica in miniatura a dragostei unui copil pentru mama sa, dar si obstacolele pe care acesta trebuie sa le depaseasca pentru a fi alaturi de ea. 

Tot la Teatrul Bulandra mai poate fi vazuta piesa Triumful dragostei de Pierre Marivaux, in distributie avandu-i pe Rodica Lazar, Anca Androne sau Vlad Zamfirescu, o comedie din care nu lipsesc rasturnarile de situatie, senzualitatea si erotismul, capcanele pline de umor, toate facute in numele iubirii. 

Teatrul Act prezinta piesa Orfani de Dennis Kelly, in regia Elenei Morar, cu Simona Cuciurianu, Ionut Grama sau Laurentiu Banescu, o piesa care pune simultan probleme morale si sociale specifice omului contemporan, dar si datoria de a-si proteja familia si semenii, discriminarea rasiala si violenta in mediul urban. 

Sursa foto: www.getlokal.ro   

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>