Pages Navigation Menu

Nou: Inghetata cu luminescenta

Nou: Inghetata cu luminescenta

2

Ce au in comun meduzele si inghetata? Cei de la “Lick Me, I’m Delicious” (pentru ca da, asa se numeste compania) v-ar oferi probabil cel mai sigur raspuns: ambele pot straluci in intuneric.

Compania producatoare de inghetata nu este straina de crearea unor sortimente neobisnuite, ei fiind alegerea perfecta daca doriti ca desertul dumneavoastra rece sa aiba arome ca : friptura de vita, miel si menta, branza Ceddar sau pudinca Yorkshire. Astfel, tot ei trebuiau sa fie primii care produc inghetata luminescenta.

Cum s-a ajuns la stralucire in intuneric? Raspunsul vine din natura. Mai exact de la o proteina prezenta in structura unei specii de meduza, pe care un om de stiinta din China a reusit sa o sintetizeze. Si bineinteles, unde putea fi utilizata aceasta realizare daca nu la crearea unui nou sortiment de inghetata?

Inghetata cu pricina emana o lumina de culoare verde-neon atunci cand intra in contact cu limbile noastre, datorita diferentelor de pH si temperatura, insa pe cat de ciudata pare, cei de la “Lick Me, I’m Delicious” spun ca nu exista nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor.

“Clientii nu vor continua sa straluceasca” –  Charlie Harry Francis, fondator al companiei, citat de abc.

Vi s-a facut pofta? Pretul unei cupe este de 220$. Un chilipir!

World’s First Fluorescent Ice Cream Will Cost You $225 a Scoop

surse articol: news.nationalgeographic.com

abclocal.go.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>