Pages Navigation Menu

Noi obiceiuri la români: călătoriile, cadou de Valentine’s Day

Noi obiceiuri la români: călătoriile, cadou de Valentine’s Day

waves splashing on a beautiful sunset above Venice

Românii adoptă noi obiceiuri în stilurile lor de viață. În baza ieftinirii biletelor de avion în 2015 față de 2014, tot mai mulți dintre aceștia aleg să ofere călătorii drept cadouri de Valentine’s Day, conform unui studiu organizat de eSKY.ro, agenția de turism online cu cea mai variată ofertă din România.

Una dintre explicațiile pentru noul obicei adoptat cu entuziasm de călătorii români este ieftinirea biletelor de avion. Astfel, valoarea medie achitată în 2015 pentru o călătorie de Valentine’s Day, efectuată între 9 și 22 februarie, a scăzut la 75 €, față de 200 € în aceeași perioadă a anului precedent. Biletele mai ieftine cu aproximativ 62% sunt justificate, în cea mai mare parte, prin introducerea de noi zboruri low-cost către anumite destinații și creșterea concurenței între companiile aeriene, spre avantajul călătorilor români.

Dincolo de noul obicei de a oferi călătorii drept cadou, aceste schimbări în dinamica industriei vor continua să influențeze stilurile de viață ale românilor. O nouă tendință recent conturată și observată de eSKY.ro este creșterea numărului de vacanțe pe care și le permit românii. Dacă în anii trecuți aceștia alegeau să călătorească în afara țării doar o dată pe an, începând cu 2015, se vor relaxa peste hotare de mai multe ori pe an, în mai multe vacanțe de tip city break, plus tradiționala vacanță de vară, cu o perioadă de călătorie mai îndelungată. eSKY.ro preconizează că această tendință va deveni tot mai puternică pe parcursul anului.

În ceea ce privește vacanțele oferite drept cadou de Valentine’s Day, cele mai populare destinații alese de români se află preponderent în Europa, urmată de Orientul Mijlociu. Astfel, 96,56% dintre călătorii români vor petrece Ziua Îndrăgostiților în orașe europene, în timp ce 3,43 % se vor aventura pe tărâmuri exotice din Egipt sau Dubai.

Cele mai populare orașe au fost Londra, Bruxelles, Roma, Veneția, Amsterdam, Nisa, Paris, Barcelona, Milano și Istanbul. Topul pe țări este condus de Italia, cu un procent de 28,74 din numărul total de bilete rezervate de români, urmată de Marea Britanie (19,90%), Belgia (11,30%), Germania (8,84%), Spania (7,12%), Franța (6,87%) și Țările Nordice (6,14%).

Cea mai ieftină călătorie-cadou a fost oferită de un român care a achitat doar 17 € per bilet pe ruta Timișoara-Milano. Cel mai generos cadou, în valoare 315 €, de pe de altă parte, a fost oferit de un îndrăgostit pentru o vacanță în Hurghada, Egipt.

La capitolul cele mai lungi vacanțe în funcție de nopțile petrecute în hoteluri de călătorii români, Tripoli (Libia) conduce detașat, urmat de Leon (Spania), Roma, Amsterdam, Dortmund, Budapesta, Corfu, Londra, Cairo, Catania (Sicilia). Cea mai scumpă rezervare hotelieră a fost efectuată pentru 18 nopți în Tripoli pentru o sumă totală de 2.178 €, în timp ce cea mai ieftină, în Istanbul, pentru doar 25 €/noapte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>