Pages Navigation Menu

Noapte lunga a Filmelor Scurte

Noapte lunga a Filmelor Scurte

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte

Intre apus si rasarit de soare, 2000 de spectatori vor experimenta ce inseamna sa visezi cu ochii deschisi, in compania celor 6 ore de comedii, animatii, filme de aventura, filme fantastice sau drame intense. Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, ajunsa la a V-a editie, isi va deschide portile pe 8 iunie, cand Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. Premiatele la Oscar, Bafta, Sundance, Chicago Film Festival sau L.A Shortfest ghideaza cea mai lunga calatorie nocturna in lumea cinema-ului in doze mici.

Filmele prind viata la granita dintre real si fantastic, acolo unde conventiile se destrama si fiecare poveste e o transformare. Anul acesta programul Noaptea Lunga a Filmelor Scurte traverseaza in forta cateva zeci de tari si genuri cinematografice diverse pentru a antrena cinefilii intr-un exercitiu colectiv de imaginatie. Unul din scurtmetrajele-vedeta ale evenimentului este `Curfew` (regia: Shawn Christensen, SUA, 2012), proaspat castigator al premiului `Oscar`. O drama emotionanta despre ziua in care viata lui Richie ia o turnura radicala, atunci cand e nevoit sa aiba grija de nepoata in varsta de 9 ani.

Dupa ce a smuls din zbor peste 70 de premii internationale printre care trofeul `Sundance Film`, animatia super-premiata `Oh Willy` (regia: Emma De Swaef, Marc Roels, Belgia/ Franta/ Olanda, 2012) poposeste la `ShortsUP`. Cateodata e nevoie de ani de rataciri ca sa-ti gasesti locul in lume. Willy se intoarce in comunitatea de nudisti in care a crescut pentru a-si vizita mama bolnava si, napadit de amintiri, decide sa se refugieze in padure.

Castigatorul marelui premiu la `Chicago International Film Festival`, scurtmetrajul `Intoarcerea` (regia: Shay Levi, Israel, 2012) ne duce la limita dintre doua spatii culturale total diferite cu o poveste despre apartenenta si transformare. Un tanar revine in orasul natal din Israel dupa o calatorie in India si realizeaza ca nimic nu mai poate fi la fel.

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte 2013 are loc la Turbohalle, cel mai mare spatiu urban fost industrial dedicat evenimentelor culturale neconventionale.

Proiectiile vor rula in interior, in doua spatii paralele, dar experienta ShortsUP se prelungeste in exterior, pe terasa Turbohalle, unde Electric Brother exploreaza muzical istoria filmului printr-un Dj set cu vibe-uri disco, eclectice, retro, soul si r’n’b. Tot afara, sub cerul instelat, cinefilii vor avea la dispozitie o zona de ”antrenament ludic” animata de live performance si jocuri de societate.

Pretul unui bilet pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este de 30 de lei sau de 35 de lei daca este achizitionat in seara evenimentului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>