Pages Navigation Menu

Nisa, un orasel cum nu e altul

Nisa, un orasel cum nu e altul

nisa

Nisa sau Nice este cunoscut ca fiind capitala Coastei de Azur. Situat in extremitatea de sud a Frantei, Nisa ofera tot ce ti-ai putea dori la un concediu.

Aeroportul din Nisa este situate pe malul marii astfel ca aterizarea va fi insotita de un peisaj magnific. Un drum Bucuresti – Nisa costa in jur de 85 de euro/persoana fara taxa de serviciu, iar biletele se pot cumpara de pe vola.ro.

Plaja pe pietre

plaja de pietre Nisa

Cel mai bine este sa ii acordati Nisei un timp indelungat, caci numai astfel puteti prinde pulsul real al orasului. Motiv pentru care un concediu de doua saptamani ar fi cel mai indicat. Fiind aproape de mare, mersul la plaja nu este exclus din discutie, insa nu veti avea parte de plajele cu nisip cu care sunteti obisnuiti, ci veti face plaja pe pietre in partea centrala a orasului unde veti observa ca nu sunteti singurii. Localnicii se bucura de aceste plaje in fiecare zi.

Cumparaturile le puteti face in zona pietonala, unde gasiti cele mai importante marci ale momentului, dar si chioscuri cu diverse suveniruri si  bibelouri lucrate manual in cele mai variate culori. In cazul in care nu va place sa va plimbati din magazin in magazin puteti vizita Nice Etoile (mall-ul din Nisa), Galeriile Lafayette, dar si Carrefour sau Auchan.

O masa de 300 de euro

Restaurantele sunt greu accesibile in Nisa, o masa la unul din restaurantele de aici putand ajunge si la 300 de Euro, insa puteti manca mai ieftin in centrul vechi, in zona pietonala si pe malul marii. Pentru seara, atat localnicii, cat si turistii fac o plimbare pe Promenada, unde puteti vedea atat marea ce loveste cu valuri puternice malul, cat si yahturile luxoase ce strabat apa in lung si-n lat. In centrul Nisei si nu numai exista crame ai caror proprietari organizeaza adesea degustari din cele mai felurite vinuri, pornind de la un vin transparent ca cristalul si ajungand la unul la fel de negru ca petrolul. Alaturi de un pahar de vin, orice proprietar de crama respectabila o sa va ofere un platou de branzeturi. Combinatia celor doua gusturi (vin si branza) o sa va faca sa apreciati branza franceza mult mai mult decat o faceati inainte.

O pata de culoare

Localnicii sunt poate la fel de colorati ca si intregul oras, in mod sigur aici veti intalni cele mai multe doamne in varsta care fac plaja topless, dar si tineri imbracati intr-un costum impecabil, dar cu sosete  colorate care merg pe scuter sau bicicleta pana la birou. Seara se simte cel mai bine diferenta, lumea buna ia cina in restaurantele scumpe, iar oamenii simpli isi pierd timpul pe Promenada.

Va recomandam sa nu ocoliti Nisa, daca faceti un tur al Frantei, pentru ca in mod sigur urmatoarea vacanta in Franta o veti dedica in exclusivitate Nisei. Mai mult decat atat lasati confortul oferit de o unitate hoteliera si cautati cazare la casele localnicilor, caci pe langa experienta orasului veti descoperi mituri si legende spuse de cei care va gazduiesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>