Pages Navigation Menu

NBC şi Cirque du Soleil vor produce o versiune live a musicalului “The Wiz”

NBC şi Cirque du Soleil vor produce o versiune live a musicalului “The Wiz”

the wiz nbc

Postul de televiziune NBC va colabora cu compania canadiană Cirque du Soleil pentru a produce o versiune live a musicalului “The Wiz”, au anunţat, luni, reprezentanţii televiziunii americane, care mizează pe o nouă strategie pentru a-i determina pe telespectatori să urmărească programe TV în direct.

Această emisiune de televiziune, ce va fi difuzată pe 3 decembrie, va anticipa noua stagiune, din 2016, a acestui spectacol de pe Broadway pus în scenă de Cirque du Soleil, coordonat de două nume majore din teatrul american, regizorul Kenny Leon şi scenaristul Harvey Fierstein, informează Reuters.

Spectacolul live de televiziune “The Wiz”, bazat pe musicalul omonim de pe Broadway, respectă povestea clasică “Vrăjitorul din Oz” (“The Wonderful Wizard of Oz”) scrisă de L. Frank Baum, însă cu o intrigă multiculturală şi cu o distribuţie afro-americană.

Nu au fost anunţate deocamdată numele actorilor din distribuţia acestui show TV live.

Producţia originală “The Wiz”, pusă în scenă pe Broadway în 1975, a câştigat şapte Tony Awards, inclusiv la categoria “cel mai bun musical”, şi a avut o coloană sonoră şi versuri compuse de Charlie Smalls. Musicalul a fost adaptat într-un film, în 1978, în care au jucat celebrii cântăreţi americani Michael Jackson şi Diana Ross.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>