Pages Navigation Menu

NASA planuieste trimiterea unei misiuni umane pe Marte pana in 2035

NASA planuieste trimiterea unei misiuni umane pe Marte pana in 2035

NASA a admis existenta proiectului dar spune ca pentru indeplinirea lui va fi necesara o cooperare la nivel international.

Omul de stiinta Ellen Stofan a spun in cadrul unui discurs tinut acum doua saptamani la Royal Institution in Londra ca acest proiect nu poate fi indeplinit de o singura natiune, ci doar prin intermediul unei cooperari la nivel international. Amerizarea este un pas important in gasirea de raspunsuri la intrebari precum “suntem singuri in Univers”, “cum am ajuns aici” si “cum functioneaza Universul”. Cercetatorul a admis ca Europa si Enceladus sunt alte tinte importante pentru NASA si importante pentru umanitate.

Costurile ridicate a unei misiuni martiene cu echipaj uman sunt justificate prin capacitatea mult superioara a oamenilor de a intelege si interpreta date la fata locului, lucru imposibil acum prin intermediul robotilor. “Vom trimite oameni de stiinta pe Marte, nu astronauti” a mai mentionat cercetatorul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pana in 2035 vor trebui rezolvate probleme precum efectele microgravitatiei asupra astronautilor sau pastrarea unei diete corespunzatoare pe parcursul unei calatorii asa de lungi.

O alta intrebare majora ridicata de aceasta misiune este daca va fi o scurta escala, precum vizita pe Luna sau daca va fi parte a unui program de colonizare martian. Se doreste intemeierea unui avanpost al umanitatii. “Dorim ca oamenii aceia sa se poata intoarce pe Pamant daca doresc dar in acelasi timp sa fie primul pas catre o prezenta constanta a oamenilor pe Marte”.

Raspunzand acuzelor ca NASA ar risipi resursele pe programe precum reintoarcerea pe Luna sau explorarea asteroizilor, Stofan a mentionat ca “Luna a pastrat istoria Pamantului”. Studiul asteroizilor, ne va permite antrenarea astronautilor. In eventualitatea gasirii candidatului potrivit, asteroidul de aproximativ 10 metri poate fi adus pe o orbita in jurul lunii si studiat in liniste.

Proiectul este vulnerabil in perspectiva eventualelor taieri bugetare si va fi un test pentru umanitate sustinerea constanta a unei misiuni de o asemenea anvergura.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>