Pages Navigation Menu

NASA a lansat un program informatic gratuit conceput pentru detectarea asteroizilor

NASA a lansat un program informatic gratuit conceput pentru detectarea asteroizilor

asteroizi

NASA a lansat un program informatic gratuit conceput de mai mulţi astronomi amatori pentru detectarea asteroizilor care ar putea să reprezinte un pericol pentru Terra, informează atlantico.fr.

Programul, creat de cercetătorii amatori care au câştigat concursul Asteroid Data Hunter, organizat de NASA, permite o ameliorare cu 15% a ratei de detectare a asteroizilor noi, dintre care unii sunt potenţial periculoşi pentru Terra.

Programul Asteroid Data Hunter este accesibil tuturor astronomilor şi cercetătorilor amatori care pot să utilizeze un computer din orice colţ al lumii. Programul permite analizarea de manieră autonomă a imaginilor realizate de telescoapele terestre ce prezintă principala centură de asteroizi a Sistemului Solar, aflată între Marte şi Jupiter. Atunci când un asteroid este detectat, programul verifică dacă acesta a fost deja descoperit şi transmite noile coordonate ale acelui corp ceresc către serverele de la Minor Planet Center, un centru finanţat de NASA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>