Pages Navigation Menu

Muzeul relatiilor destramate

Muzeul relatiilor destramate

Muzeul relatiilor destramate a evoluat de la o expozitie temporara care se baza pe conceptul de relatii esuate si ruinele lor. Prin contribuirea la colectia muzeul, se ofera sansa de a depasi trauma emotionala a unei despartiri prin creatie.

Societatea ne impune un set de reguli si ceremonii (nunti, inmormantari si chiar cursurile festive din timpul scolii), dar ne refuza orice fel de recunoastere oficiala in momentul in care o relatie se destrama, desi impactul emotional este puternic.Oricare ar fi motivatia pentru donarea obiectelor personale, scop terapeutic sau din simpla curiozitate, oamenii au adoptat idea de as expune obiectele „mostenite” din relatii ca pe un ritual, o ceremonie solemna.

Conceptualizat in Croatia de Olinka Vistica si Drazen Grubisic, muzeul a avut un turneu international, acumuland o colectie uimitoare. Desi, de multe ori colectia este influentata de experinta personala, cultura locala si istoria donatorului, exponatele ofera pattern-uri universale cu care putem relationa.

Muzeul relatiilor destramate a fost creat cu speranta ca exponatele sa ne inspire in dezvoltarea  noastra personala si sa consolideze credinta in ceva mai semnificativ decat suferinta intamplatoare.

Exponate si povestea lor:

rochie de mireasa

Rochie de mireasa( Berlin, Germania- 1994-1997)

„Ne-am casatorit in Grecia si in Japonia, cand abia trecusem de varsta de 20 de ani. Am purtat aceasta rochie pe 20 august 1994 in Kavala, Grecia si am avut peste 800 de invitati. Scopul nostru a fost sa avem o familie fericita cu multi copii, dar mama natura nu ne-a ajutat. Oricum, nu puteau astepta copii pana cand ne terminam studiile? Era foarte importanta pentru el, un om foarte fericit de la inceput, sa fie tata.In cele din urma, nimic nu mai lipsea. Incet totul s-a schimbat, nerabdarea a inclinat balanta si a adus o atmosfera gri peste fericirea noastra. Unele lucruri au devenit clare si m-au motivat sa ma mut inapoi in Germania, dar nu in orasul meu natal Stuttgart, ci in Berlin. Ma simt ca acasa in Berlin si am o familie, este cel mai bun moment sa fi un adult independent care ofera siguranta unei fiinte abia nascute„

telefon mobil

Un telefon mobil (Zagreb, Croatia- Iulie 12,2003- Aprilie 14, 2004)

“A durat 300 de zile prea mult, mi-a dat telefonul lui mobil ca sa nu il mai pot suna vreodata”

cutie chibrituri

O cutie din chibrituri (Maribor, Slovenia- 1973-2000)

“O cutie- Jelka, Vlado, 15 noiembrie 1975. Vlado a facut aceasta cutie dupa nunta, in timp ce era in armata. Dupa 18 ani de casatorie m-a parasit pentru alta femeie, am divortat oficial dupa aniversarea noastra de 25 de ani de casnicie. Am decis sa ii fac o surpriza de aniversarea noastra, am comandat un tort cu numarul 25 scris pe el si i-am rugat pe cei de la cofetarie sa il taie in doua. I-am trimis partea pe care scria 25, el si noua iubita au fost socati, dar au mancat tortul. Baietii nostri au sarbatorit aniversarea prima data cu mine si apoi cu tatal lor. Tortul a fost consumat la fel ca si casnicia noastra, dar inca am cutia, doi fii si multe amintiri…”

 

Sursa: http://brokenships.com

Sursa foto: http://brokenships.com

http://hdwallpaper2013.com/love/broken-heart-love-art-hd-wallpaper.html/attachment/broken-heart-love-art-hd-wallpaper

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>