Pages Navigation Menu

Muzeul de Artă din Berna a publicat lista cu operele de artă din posesia lui Cornelius Gurlitt

Muzeul de Artă din Berna a publicat lista cu operele de artă din posesia lui Cornelius Gurlitt

141124-art-trove-bern-620a_646ec0aae8656d3c8aa9df8c01ace840

Muzeul de Artă din Berna a publicat, joi, o listă conţinând toate operele de artă care au fost în posesia lui Cornelius Gurlitt, un cetăţean german, care a trăit foarte retras şi a cărui colecţie de artă a inclus opere furate de nazişti de la proprietarii evrei, informează Reuters.

Muzeul de Artă din Berna (Kunstmuseum Bern, în original, n.r.) a fost desemnat ca unic moştenitor al colecţiei de artă, iar luni, instituţia a acceptat, fără tragere de inimă, moştenirea, subliniind că va adopta o politică de transparenţă totală pentru a respinge orice critică referitor la decizia de a accepta operele de artă.

Colecţia lui Gurlitt, care cuprinde peste 1.200 de opere de artă, a fost ascunsă timp de zeci de ani, până când inspectorii fiscali germani au descoperit-o în timpul unei percheziţii din 2012 în apartamentul din Munich al lui Cornelius Gurlitt. Autorităţile guvernamentale germane au identificat, printre obiectele de artă, trei opere care fuseseră furate de nazişti şi care au fost înapoiate moştenitorilor de drept.

Muzeul de Artă din Berna a anunţat că nu va accepta nicio operă de artă despre care experţii cred că ar fi putut fi furată şi că va publica lista completă a obiectelor din colecţie, în speranţa că se vor descoperi adevăraţii proprietari.

Lista de 196 de pagini publicată pe site-ul muzeului cataloghează toate operele de artă care au fost găsite în apartamentul lui Gurlitt din Munich şi în casa acestuia din Salzburg. Printre obiecte se numără un tablou de Henri Matisse, înfăţişând o femeie aşezată, pictat în jurul anului 1924, desene orientale realizate de Eugene Delacroix şi un peisaj pictat de Gustave Courbet.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>