Pages Navigation Menu

Muzeul de 85 de milioane de euro dedicat sclaviei

Muzeul de 85 de milioane de euro dedicat sclaviei

Un nou muzeu si loc memorial in amintirea sclavilor si a luptelor lor pentru eliberare a fost deschis la Pointe-a-Pitre din Guadelupa, departament din Caraibe al Frantei.

“Memorial ACTe”, muzeul de 7.000 de metri patrati alcatuit dintr-un auditorium si mai multe spatii expozitionale a costat 85 de milioane de euro.

Esclavage-Francois-Hollande-inaugure-le-memorial-ACTe-a-Pointe-a-Pitre_article_popin

Locatia detine sute de documente, filme, fotografii si lucrari de arta care prezinta implicarea Frantei in comertul cu sclavi incepand din secolul al XVII-lea pana in secolul al XIX-lea. Persoanele de culoare erau vandute pentru a lucra pe plantatiile de trestie de zahar de pe insule.

Au existat obiectii cu privire la proiect, din cauza costurilor si pentru ca arunca o lumina nedorita asupra unui capitol intunecat din istoria Frantei.

Aproximativ 290.000 de sclavi au fost adusi in Guadelupa intre secolele al XVII-lea si al XIX-lea, inainte ca sclavia sa fi fost abolita in Franta, in anul 1848.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>