Pages Navigation Menu

Muzeul Antipa aduce descoperirile la zi despre dinozauri

Muzeul Antipa aduce descoperirile la zi despre dinozauri

geofosilles-carnotaurus-sastrei

Obiectivul Muzeului National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” pentru anul viitor este gazduirea unei expozitii moderne si complete, dedicata dinozaurilor. Pana acum, muzeul a avut doar cateva oua si vertebre fosilizate, respectiv un schelet de elefant, la intrare, confundat deseori cu un dinozaur de catre vizitatori.

“Dinozaurii din Argentina – uriasii Patagoniei” este o galerie cu cele mai recente descoperiri paleontologice din Patagonia, care a mai fost expusa o singura data pana acum, in tara cu pricina. Aceasta include 14 specii de dinozauri descoperiti in ultimii ani, printre care se numara Rebbachisaurus (17 m lungime), Giganotosaurus Carolini (15 m lungime) si Carnotaurus Sastrei (8 m lungime), singurul carnivor cu coarne descoperit pana astazi, de asemenea scheletul unui pui de Mussaurus Patagonicus.

Cu ocazia sustinerii expozitiei “Dinozaurii din Argentina – uriasii Patagoniei” la Muzeul Antipa, publicul din Romania ar putea avea privilegiul unei premiere in Europa si anume reconstituirea speciei Buitreraptor Gonzalensis (dinozaurul carnivor cu pene), descoperita in America de Sud.

geofosilles-giganotosaurus-carolini

Sursa: Agerpres 

FOTO: www.geofosilles.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>