Pages Navigation Menu

Motivul pentru care ne plac multimile!

Motivul pentru care ne plac multimile!

Cu siguranta te-ai intrebat de ce te simti mai bine la concertul trupei favorite decat atunci cand asculti acasa aceleasi melodii ? Sau atunci cand iti exprimi public o parere in cadrul unui protest?
Psihologii au aflat raspunsul. Oamenii se pot simti foarte bine intr-o multime daca se regasesc social in celelalte persoane prezente. Studiul a mai relevant ca identificarea sociala prezice emotiile placute, pozitive si , surprinzator, tot ea ii face pe oameni sa caute locuri mai aglomerate.
Cercetatorii au analizat comportamentul celor peste 250.000 de spectatori la concertul lui Fatboy Slim din Brighton, din anul 2002 si al protestatarilor care manifestau impotriva schimbarilor din Serviciul National de Sanatate.
‘’Concertul Dj-ului Fatboy Slim a fost un eveniment foarte aglomerat. Cu toate acestea, am observat ca participanţii nostri la studiu se simteau mai putin inghesuiti pe masura ce se defineau pe sine ca parte a mulţimii”, a precizat cercetatorul John Drury.
Studiul a mai relevant un fapt interesant, care schimba felul in care vom privi aceasta stiinta de acum inainte : ” In psihologie, exista ideea ca avem o nevoie stringenta pentru spaţiu personal. Dar acest lucru presupune in mod gresit ca fiecare dintre noi are numai o singura identitate , cea personala. Descoperirile noastre fac parte arata ca avem identitati multiple,in functie de apartenenta noastră la un anumit grup”, a mai spus acesta.

Sursa Mediafax, dailymail.co.uk

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>