Pages Navigation Menu

Morti inecate in alcool si heroina

Morti inecate in alcool si heroina

amy winehouse

Citeam zilele trecute, un articol mai vechi al unei reviste, despre Amy Whinehouse si cum:” si-a cam meritat moartea”,  ca in definitiv a scos„ doar vreo doua albume” . Nu am de gand sa comentez acest aspect, dar se pare ca din ce in ce mai multe celebritati: Heath Ledger(2008), Amy Whinehouse(2011), mor datorita drogurilor si abuzului de alcool.

Zilele astea am aflat de moartea lui Cory Monteith, un actor din serialul Glee, mare hit peste Ocean. Cory, a murit la 31 de ani din cauza unei supradoze in camera sa de hotel din Vancouver la data de 13.07.2013. Remarcant la acesta tragedie a fost reactia oamenilor. O multime de celebritati  si de fani au asaltat twitter-ul pentru a-si exprima uimirea si durerea.

Una din miile de postari suna cam asa:” in doua saptamani trebuia sa poarte alb si sa spuna DA; acum poarta negru si i se pregateste o inmormantare”! nu poti sa nu remarci tragedia si ironia cruda a unei realitati incredibile, care te face sa te gandesti ce poate fi in mintea unui om care are totul, care peste cateva saptamani se insoara; sa cedeze atat de prosteate drogurilor, doar pentru o senzatie de cateva minute, sau poate secunde  sa  pierzi o viata si sa lasi  in urma ta o durere incomensurabila pe care cu greu se va stinge, sa nu iti distrugi doar existenta ta, dar si pe a jumatatii tale?!  Adica inteleg partial ce i s-a intamplat lui Amy Whinehouse, ea era un ceas cu bomba si singura intrebare rezonabila era cand, pe cand moartea lui Cory Monteith a surprins pe toata lumea.

Intr-un mod cu totul ironic, pare-se ca ultimile zile din viata actorului au stat sub semnul ironiei, intr-un ultim video adresat fanilor sai, actorul le spunea: ”sa stea departe de probleme”, ca la nici doua zile sa fie gasit mort in camera sa de hotel din Vancouver in urma unui coktail letal de heroina si alcool. Acum, putem sa ne intrebam,  oare  era un mincinos? un ipocrit? care da sfaturi copiilor pe de o parte,  dute la scoala,  poarta-te frumos,  stai departe de necazuri, iar pe de alta, petrecea pana noaptea tarziu, consuma alcool, droguri la mai putin de o luna de cand a iesit de la dezintoxicare?!

Amy Whinehouse, la randul sau s-a zbatut ani la randul cu dependenta sa de alcool si droguri, a mers la dezintoxicare, a divortat, a scris un hit pe nume ”Rehab”;  ca in final sa sfarseasca la fel de tragic! Oare acestia sunt noi nostri idoli damnati? care se prabusesc sub presiunea succesului prematur? sau pur si simplu niste destine tragice, care pentru putin timp au fost sub lupa contemporanitatii? Cine stie …

Demi Lovato a declarat zilele trecute: ”Cory Monteith nu a ales sa moara! Dependenta sa este o boala periculoasa!”; nimic mai adevarat,  o boala care atinge si distruge vieti in fiecare zi, o boala care ucide  mii de necunoscuti in diferite colturi ale lumii, lasand in urma lor doar durere si regrete. O statistica recenta arata ca 100 de persoane mor in fiecare zi doar in Statele Unite din cauza supradozei .

Intr-un final, in  urma lor raman amintiri, raman filme, albume, fani, parinti indurerati care nu o sa-si mai vada copilul niciodata, ramane o poveste, iar uneori o legenda, dar de cele mai multe ori cronica la: ”asa nu!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>