Pages Navigation Menu

Monede cu chipurile reginei Elizabeth a II-a şi ale personajelor Disney

Monede cu chipurile reginei Elizabeth a II-a şi ale personajelor Disney

donald-duck-silver-coin

Mica ţară insulară Niue, din Pacificul de Sud, a emis o serie de monede din aur şi argint cu efigia reginei Elizabeth a II-a pe o faţă şi figuri ale personajelor din desenele animate Disney pe revers, informează AFP.

Monedele din aur şi argint sunt folosite în mod curent pe micuţa insulă Niue, situată la 2.400 de kilometri nord-est de Noua Zeelandă, în Pacificul de Sud, dar valoarea lor este mult mai mare decât cea înscrisă pe ele, ţinând cont de originalitate şi de interesul crescut al numismaţilor.

Piesele cel mai bine cotate în prezent sunt cele care conţin un sfert de uncie de aur (7,1 grame, n.r.) şi care au ştanţate efigiile personajelor Disney Mickey, Pluto, Dingo şi Minnie. Fiecare monedă este evaluată la circa 800 de euro, în condiţiile în care valoarea lor de schimb este de 25 de dolari Niue, echivalentul a aproximativ 155 de euro.

Niue, o mică naţiune insulară care s-a asociat liber Noii Zeelande, având doar 1.400 de cetăţeni, percepe redevenţe din fiecare vânzare a acestor monede de interes numismaticşi speră să obţină cel puţin 3,1 milioane de euro în următorii zece ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>