Pages Navigation Menu

Modificarea genetica: Salvarea animalelor marine

Modificarea genetica: Salvarea animalelor marine

 Riscul ca familiile de corali din Marea Bariera sa se reduca la sub 10 la suta din cat este in prezent este destul de mare, asta daca temperatura apei continua sa creasca. Cercetatorii australieni au gait o solutie simpla de a diminua acest risc prin modificarea genetica a coralilor din zone climatice diferite.

corali australia newsup

Oamenii de stiinta de la Institutul Australian de Stiinte Marine si cei de la Institutul de Biologie Marina din Hawaii vor sa stopeze fenomenul de inlocuirea a coralilor din Marea Bariera cu bureti si alge (ceea ce se va si intampla daca temperaturile oceanice cresc) recurgand la modificari genetice in scopuri de conservare, non-comerciale, informeaza theguardian.co.uk.

O reducere a acoperirii coralilor ar putea aparea la creşterea cu 1-2 grade Celsius a temperaturii apei din regiune, recifele confruntandu-se deja cu mari probleme din cauza poluarii si pescuitului excesiv. Savantii avertizează ca nu se va putea evita cresterea temperaturii apei oceanului cu 1-2 grade Celsius, tinand cont de nivelul actual al emisiilor de gaze cu efect de sera.

Cercetatorii australieni spera ca studiul să ajute la accelerarea procesului evolutionar astfel incat coralii sa poată face fata ratei fara precedent de incalzire a apei oceanului. Desi aceste animale se pot adapta unor temperaturi diferite, de obicei dureaza mii de ani sa evolueze in cadrul unui mediu acvatic ale carui conditii climatice se schimba gradual.

Marea Bariera de Corali este una din minunile naturale ale Pamantului, alcatuita din aproximativ de 2800 de recife si 400 de tipuri de corali. Suprafata ocupata de recife este mai mare decat Irlanda si Marea Britanie la un loc. Situata in nord-estul continentului, in dreptul regiunii Queensland, Marea Bariera de Corali ofera un spectacol superb de corali colorati si peste 10.000 de specii marine unice (6000 de specii de crustacee, moluste, broaste testoase, delfini).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>