Pages Navigation Menu

Misteriosul oras Heracleion descoperit sub apele Marii Mediterane

Misteriosul oras Heracleion descoperit sub apele Marii Mediterane

002twc_heracleion_650x366

Oamenii de stiinta au descoperit recent misteriosul oras Heracleion. Acesta a fost descoperit sub apele Marii Mediterane. Arheologii sunt fascinati de toate artefactele gasite.

Heracleion (Thonis pentru egipteni) a fost descoperit pentru prima data in anul 2000 de catre arheologului francez Dr. Franck Goddio. Acesta a fost ajutat de catre o echipa de la Institutul European pentru Arheologie Subacvatica (IEASM). Totul a fost posibil datorita unui studiu geofizic care a durat patru ani. Ruinele orasului au fost gasite la 30 de metri adancime in Marea Mediterana, in golful Abu Qir (Abukir), golf situat aproape de orasul egiptean Alexandria.

download (3)

Pana la ora actuala au fost gasite: 64 de epave antice, statui de 5 metri, monede de aur, table gigantice in limba egipteana si elena. Oamenii de stiinta cred ca artefactele sunt o dovada ca orasul Thonis era un important centru economic. Ei au mai gasit si numeroase artefacte religioase: sculpturi din piatra masive si sarcofage de calcar.

herleion6

Sir Barry Cunliffe, arheolog la Universitatea Oxford afirma: ,,Dovezile arheologice sunt pur si simplu coplesitoareʺ.

Vechiul oras s-a scufundat in Marea Mediterana acum 1200 de ani. Orasul mentionat in operele lui Homer, a fost principalul centru vamal prin care se efectuau toate schimburile comerciale provenite din Grecia.

 

Sursa: The Epoch Time

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>