Pages Navigation Menu

Mii de islandezi se ofera sa gazduiasca refugiati sirieni

Mii de islandezi se ofera sa gazduiasca refugiati sirieni

Peste 11 mii de islandezi s-au oferit sa gazduiasca refugiati sirieni in locuintele lor. Anterior, Guvernul din Islanda a anuntat ca poate primi doar 50 de refugiati in acest an.

Iceland2008-Sudureyri

 

Mobilizarea a venit in urma unui eveniment creat duminica pe Facebook de Bryndis Bjorgvinsdottir, un renumit profesor islandez.

“Sunt o mama singura, cu un fiu in varsta de 6 ani”, a scris Stefansdottir Hekla pe grupul de Facebook. “Putem lua in grija un copil care are nevoie. Sunt profesor si as putea ajuta un copil sa vorbeasca, sa citeasca, sa scrie in limba islandeza si sa se adapteze la socitetatea noastra. Am haine, un pat, jucarii si tot ceea ce are nevoie un copil”, a completat femeia.

O sesime din populatia Siriei, peste 4 milioane de oameni au fugit de la debutul conflictului. Siria se regaseste in centrul celei mai mari crize a refugiatilor din ultimii 25 de ani. La sfarsitul lui 2014, 1 din 5 oameni fortati sa isi paraseasca locuinta, la nivel mondial, era sirian.

Conflictul, ajuns acum in cel de-al cincelea an, a dus la moartea a peste 220.000 de oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>