Pages Navigation Menu

Microsoft a prezentat ochelarii holografici

Microsoft a prezentat ochelarii holografici

Microsoft a prezentat o surpriza la evenimentul de lansare a sistemului de operare Windows 10, un concept de ochelari computerizati care genereaza imagini 3D ce se suprapun realitatii inconjuratoare. Dispozitivul seamana cu ochelarii de schi, iar compania spune ca sunt “primii ochelari holografici computerizati autonomi” fiindca pot functiona fara a fi sincronizati cu smartphone-ul sau PC-ul. Ochelarii vor fi lansati cel tarziu la final de 2015 si ruleaza noul sistem Windows 10.

microsoft-hololens-2-XL

Ochelarii Hololens au procesoare de imagine si genereaza holograme, imaginile 3D ale unor obiecte putand fi vazute in combinatie cu mediul din jurul utilizatorului. Aceste imagini pot fi controlate cu ajutorul mainilor, dar si cu ochiul. Spre exemplu, poti avea un mic castel virtual 3D pe masa din bucatarie si il poti misca sau ii poti schimba forma.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>