Pages Navigation Menu

Microroboti zburatori – sau cum sa ne curatam casa stand pe canapea

Microroboti zburatori – sau cum sa ne curatam casa stand pe canapea

1

Inventia se numeste “MAB”  si este un concept creat de columbianul Adrián Pérez, castigator al concursului international de inventii, Electrolux Design Lab.

La prima vedere, ai zice ca suntem actori in propia sufragerie la un film SF cu mini roboti care se plimba pe langa noi si scaneaza camera. Un lucru este cert: 908 roboti zburatori, nu mai mari decat un deget, sau drone in limbaj tehnic, pleaca de la sursa mama pentru a scana apartamentul. Dupa ce au scanat, se intorc la robot  pentru a transmite informatiile culese. Ceea ce este cu adevarat surprinzator si fascinant este ca acest aspirator se conecteaza la reteaua de curent wireless si detecteaza imediat si limba in care i se face comanda. Ceea ce trebuie noi sa facem este doar sa alimentam cu detergent si apa recipientul, ca micutii roboti sa se incarce su substanta magica si sa porneasca iar la drum, la sursa de murdarie detectata anterior si sa rezolve problema. Dupa ce au spalat, se intorc la baza cu apa murdara si cu surplus de energie, caci am uitat sa va spun ca pe aripioarele minuscule sunt atasate micropanouri solare. Cat de perfect sa fie acest aspirator incat sa se conecteze fara fir, sa scaneze zonele prafuite si apoi sa treaca la atac… dar mai ales, cat de perfect este pentru noi sa stam relaxati si sa admiram dansul delicat al acestor albinute care ne curata casa?

Concursul de Design Lab a acordat locul doi pentru “Atomium”, o imprimanta 3D care recunoaste desenele copiilor si le fabrica cu ingrediente moleculare, iar locul trei pentru “Peretele care respira”, un perete inspirat de branhiile pestilor care purifica aerul, isi poate schimba culoarea in functie de starea de spirit si poate parfuma chiar si camera.

Toate aceste inventii ne determina sa ne simtim mici in fata evolutiei tehnologiei, dar si sa acceptam ca timpul este din ce in ce mai scurt si trebuie sa profitam din plin, sa nu mai pierdem timpul curatand casa cand am putea sa ni-l petrecem cu cei dragi sau citind o carte interesanta.

 

Sursa: ABC.es

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>