Pages Navigation Menu

Micro-case pentru studenti

Micro-case pentru studenti

4

O echipa de arhitecti suedezi au proiectat locuinte economice pentru studenti. O astfel de casuta masoara doar 10 metri patrati, dar este utilata cu tot ceea ce ii trebuie unui student, conform casadex.ro.

Contrar preferintelor studentilor romani, care aleg sa traiasca in comun in timpul anilor de studiu, studentii suedezi apreciaza mai mult intimitatea, chiar daca acest lucru le-ar readuce cu mult spatiul in care s-ar putea desfasura. Astfel, suedezii sunt gata sa dea camerele de camin pe locuintele ecologice.

Autoritatile din Suedia s-au aratat incantate de ideile companiei de arhitectura Tenghom si au comandat deja primele 22 de unitati pentru Universitatile din Lund.

3

Casa este prevazuta la parter cu o bucatarie, o baie, un loc de studiu si diverse spatii de depozitare. Mini-mansarda este ocupata de un mic dormitor, iar bucataria cuprinde o chiuveta, o plita  din ceramica , dulapuri si rafturi de depozitare care au fost inteligent integrate in perete, detaliu care le face extrem de discrete. Dormitorul se rezumă la un simplu pat suspendat, proiectat sub tavan, chiar deasupra biroului.

2

Accesul la mini mansardă se face cu ajutorul unor trepte ce au si functie de rafturi decorative, integrate in perete

Materialele ecologice folosite in constructia casei o plaseaza printre constructiie cu cea mai scazuta amprenta de carbon (CO2), dar si printre cele mai accesibile locuinte studentesti, chiria acestora fiind cu aproximativ 50% mai mica decat cea a camerelor din caminele studentesti suedeze clasice.

1

Susa foto: casadex.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>