Pages Navigation Menu

Mici trucuri pentru a prepara un sushi de nota 10

Mici trucuri pentru a prepara un sushi de nota 10

sushi

Sushi este un preparat specific bucatariei japoneze. Principalul ingredient este orezul. Orezul este combinat cu alte ingrediente diverse. De exemplu: peste, fructe de mare, avocado, castravete, sparanghel, etc. Bineinteles ca sushi-ul sa fie complet din bucataria dumneavoastra nu pot lipsi foile din alge marine.

In urmatoarele randuri vom incerca sa va dam unele ponturi astfel incat sa va  iasa un sushi de nota 10:

Aveti grija de tipul de peste pe care il folositi. Doriti sa gatiti un sushi cu peste/cu fructe de mare? Ati facut o alegere foarte buna! Mancarea este delicioasa si extrem de sanatoasa. Totusi, va trebui sa optati pentru un peste oceanic. Cel mai des se foloseste: somonul sau tonul.  Daca optati pentru fructele de mare, gama este mult mai variata.  Puteti alege intre:  sepie, scoici, creveti sau caracatita.

Incercati sa preparati sushi doar cu orez japonez. Orezul japonez poarta denumirea de shari. Expertii culinari japonezi afirma ca este o mare greseala adaptarea retetei originale de sushi cu orice tip de orez. Singurul orez acceptat este orezul cu bob scurt. Acest tip de orez, in urma fierberii, se poate modela usor. De asemenea boabele orezului japonez nu se lipesc si nici nu se sfarama.

sushi-rolls

Folositi nori pentru rulare. Nori sunt foile uscate din alge care se folosesc la impaturirea sushi-urilor, care ii da acestei mancari un gust aparte. In caz ca nu va plac foile de alge puteti forma rulourile de orez simple. Aceste rulouri sunt umplute cu fructe de mare/peste.

Folositi condimente putine. In comparatie cu celelalte bucatarii asiatice, mancarea japoneza si in special sushi nu prespune folosirea condimentelor extrem de sofisticate. Cel mai des se foloseste wasabi-ul.  Wasabi, denumit si hreanul japonez, are un gust extrem de puternic, care poate irita deseori caile nazale. Pentru dressing  se opteaza deobicei pentru sosul de soia.

sushi_sashimi

Sursa: sushi encyclopedia

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>