Pages Navigation Menu

Metode futuriste de prelungire a independentei telefonului mobil

Metode futuriste de prelungire a independentei telefonului mobil

23u54guhfg

De la inventarea bateriei incoace, tehnologia ne insoteste peste tot in buzunar, geanta sau rucsac.  Dar ramane constata problema lipsei de energie. Va prezentam mai jos cateva metode de a scapa de tirania acumulatorului descarcat.

carcasa panou solar

1.       Carcasa care stocheaza energie

Compania americana care a inventat-o se lauda ca dubleaza independenta energetica a unui Iphone. Practic se comporta ca o baterie suplimentara. Partea utila este ca ea dispune de un mic panou fotovoltaic pe spate care ii permite sa se incarce cu energie solara. Din fericire dispozitivul nu depinde de vreme, caci poate fi incarcat si de la priza.

eton rukus

2.       Eton Rukus Solar

Tot niste americani au dus acelasi principiu un pic in alta directie. Dispozitivul lor arata ca doua boxe imense atasate de o placuta cu celule solare. Ea permite incarcarea smartphonului sau a oricarui aparat conectabil prin port USB si, in acelasi timp, ofera opt ore de muzica. Insa trebuie sa recunoastem ca dimensiunea si greutatea ii scad mult din portabilitate si il face putin practic.

haina celule solare

3.       Hainele care iti incarca bateria

Cercetatorii germani de la Institutul Franhufer pentru Sisteme de Energie Solara, din Freiburg, lucreaza la un prototip de haina cu celule solare incorporate care sa ofere energia necesara incarcarii gadgeturilor.

Problema este ca celulele solare obisnuite, pe baza de silicon, sunt inflexibile, deci nepotrivite pentru un articol vestimentar. Cercetatorii spun ca solutia ar fi celulele solare organice, flexibile, printate pe un polimer. Deja producatorul de haine Londefrey s-a aratat  interesat de noua tehnologie, dar proiectul mai are de trecut un test pana sa ajunga realitate: celulele solare nu rezista la un ciclu de spalare la temperatura de 60ᵒ C.

poseta minune

4.       Poseta Powerpurse

Este vorba de o poseta neagra, dreptunghiulara, care foloseste minipanouri solare pentru captarea razelor si transformarea lor in energie. Intrebuintarea e simpla, atasati smartphone-ul intr-un loc predestinat pe peretele interior si bateria se incarca in doua ore, in timp ce mergi pe strada, sau in timp ce poseta se odihneste cuminte pe un pervaz.

Modele ale unor astfel de accesorii au iesit deja pe piata pentru 150 de lire sterline, dar, ca si produsul anterior, ele nu prea sunt (inca) in pas cu moda.

poseta explicata

Daca ce v-am prezentat pana acum vi se pare futurist, atunci ultima tehnologie pare de-a dreptul desprinsa dintr-o comedie SF.

PhoneScream1

5.       Telefonul care se incarca atunci cand tipi la el

Cercetatori din Coreea de Sud au inventat un dispozitiv care incarca telefonul mobil in timp ce vorbesti la el. Tehnologia transforma sunetul in energie in functie de volumul vocii. Dispozitivul este construit din fire de oxid de zinc si doi electrozi si converteste sunete de aproximativ 100 decibeli (cam cat un trafic zgomotos) intr-o unda de curent. Tehnologia poate fi aplicata si pentru un player de muzica, adica bateria aparatului sa se incarce in timp ce ascultati melodiile preferate.

Dar inventia risca sa devina cea mai enervanta din istoria telefoanelor mobile. Practic, cu cat vorbesti mai tare, cu atat acumulatorul se incarca mai repede, asa ca posesorii vor avea cea mai buna scuza sa urle in public.

Sursa: greenreport.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>