Pages Navigation Menu

Merkel arată cu degetul spre România

Merkel arată cu degetul spre România

Cancelarului Germaniei a transmis un avertisment clar pentru România în legătură cu lupta împotriva corupției.

http://oficialmedia.com

http://oficialmedia.com

Angela Merkel a declarat la Berlin după întâlnirea cu Dacian Cioloș că relațiile economice româno-germane se vor intensifica în primăvara acestui an doar dacă sistemul de justiție din România va fi îmbunătățit, iar lupta împotriva corupției va continua. La rândul său, șeful Executivului român a arătat că intenționează să revină în Germania până în următoarele luni ale anului.

Angela Merkel susține că în primăvară Germania și România vor avea mai multe activități pentru a intensifica relațiile economice, însă există o condiție, spune cancelarul german, și anume ca sistemul de drept, de justiție să fie îmbunătățit în continuare, să fie combătută corupția. La conferința de presă comună, șeful Executivului român a arătat că Germania e un partener de a importanță strategică pentru România.

„Intenția mea este să revin până în primăvară în Germania cu o vizită mai aplicată în anumite landuri pentru a stimula această cooperare economică între Germania și România”, a declarat Cioloș în cadrul conferinței comune de presă.

Cioloș a vorbit la Berlin și despre prioritățile Guvernului său în acest an.

„Am discutat și despre faptul că România și-a îndeplinit condițiile pentru a putea adera la spațiul Schengen. Ne dorim un spațiu Schengen solid și credibil și de aceea suntem conștienți că trebuie să rezolvăm problemele care se află acum pe agendă, atât în ce privește întărirea frontierelor exterioare ale UE”, a mai spus premierul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>