Pages Navigation Menu

Melcii hermafroditi si egalitatea de drepturi pentru minorităţile sexuale

Melcii hermafroditi si egalitatea de drepturi pentru minorităţile sexuale

snail2

O specie de melci hermafrodiţi din Taiwan a primit o denumire care marchează egalitatea în drepturi a minorităţilor sexuale, informează bbc.com. Biologii au botezat noua specie Aegista diversifamilia, cu referire la diversitatea tipurilor de familie. ”Când pregăteam articolul, în Taiwan şi în alte ţări se ducea o luptă acerbă pentru recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex”, a spus biologul Dr Yen-Chang Lee, care a sugerat primul că melcii ar trebui clasificaţi ca o specie distinctă.

“Ne-a amintit că melcii din specia Pulmonata sunt animale hermafrodite, ceea ce înseamnă că un individ are atât organe sexuale feminine, cât şi masculine. Am decis că ar fi o bună ocazie să numim această specie în amintirea luptelor purtate pentru recunoşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex”, a mai spus cercetătorul, care a studiat melcii începând din 2003, iar anul acesta a publicat studiul prin care clasifică animalele ca aparţinând unei specii separate.

Melcii din specia Aegista diversifamilia au o cochilie mai plată şi mai mare decât animalele din specia Aegista subchinensis, cu care au fost mult timp confundaţi, iar cercetătorul Yen-Chang Lee, de la Academia Sinica din Taipei, a studiat în detaliu morfologia animalului şi a folosit şi markeri moleculari pentru a deosebi speciile între ele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>