Pages Navigation Menu

Mediul și stilul de viață pot declanșa apariția cancerului

Mediul și stilul de viață pot declanșa apariția cancerului

Factorii de mediu, cum ar fi toxinele sau radiațiile, precum și modul de viață al unei persoane se numără printre cauzele apariției cancerului, arată un nou studiu citat de CNN.

medicalnewstoday.com

medicalnewstoday.com

Autorii studiului au luat în considerare incidența mai multor forme de cancer, inclusiv cel pulmonar, și au ajuns la concluzia că „un risc mai mare de apariție a cancerului poate fi atribuit schimbării unui mediu cu un altul mai poluat”. De asemenea, expunerea prelungită la soare și un regim alimentar nesănătos sunt alte cauze descoperite de cercetători.

Studiul realizat de cercetătorii americani arată că între 70 și 90% dintre cazurile de cancer sunt legate de alegerile persoanelor în ceea ce privește stilul de viață, informează Reuters.

Cercetarea acestui aspect al bolii este un răspuns pentru un studiu anterior care atribuia apariției cazurilor de cancer unui „ghinion” genetic.

În urma acestei concluzii, un cercetător american împreună cu echipa sa au analizat tiparele de mutații ale celulelor și au descoperit în aproape toate cazurile că un anumit nivel de expunere la factorii de mediu era suficient pentru a declanșa cancerul.

Factorii externi joacă un rol important și oamenii nu se mai pot ascunde în spatele unui ghinion. Nu pot fuma, iar apoi să spună că este o neșansă că au cancer”, a spus autorul studiului pentru BBC.

Echipa a mai descoperit că oamenii care au migrat din regiuni cu un risc mai scăzut de apariție a cancerului spre zone cu un risc crescut au dezvoltat boala la un stadiu care corespunde cu noul mediu, mai scrie Reuters.

Rezultatele studiului, potrivit cercetătorilor, sunt importante pentru a stabili o strategie pentru prevenția cancerului, pentru cercetări și politici de sănătate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>