Pages Navigation Menu

Masinile zburatoare din viitor

Masinile zburatoare din viitor

         Un vechicul care sa fie o combianatie intre masina si avion – aceasta idee nu este deloc deplasata.

masina-zburatoare-2

      Missy Cummings, profesor de aeronautica si astronautica la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, crede ca in viitor vor exista proprietari ai unor masini zburatoare: un hibrid intre masina obisnuita si un avion. Ideea s-ar concretiza intr-un soi de avion programat si aici apare inovatia in tehnologie.

     Obiectele teleghidate sau programate au o reputatie proasta: sunt asociate deseori cu echipamentul de spionaj. Missy Cummings considera ca aceasta parere generala este eronata si ca aparatele programate ii scutesc pe oameni de corvoada “sofatului”, cu atat mai mult cu cat poate nu se pricep foarte bine. Avantajul principal: se reduce riscul accidentelor pentru ca aparatura este programata astfel incat nimic sa nu dea gres, sa nu existe retineri sau manevre bruste; orice secunda poate face diferenta dintre viata si moarte.

masini

      In viziunea profesoarei, singurul tip de bariere care exista este de natura sociala si psigologica: oamenilor le poate fi greu sa accepte ideea si sa se desparta de masinile lor obisnuite. Desi la inceput investitiile vor fi mai mari, avantajele economice se vor vedea in timp, iar proprietarii masinilor zburatoare vor fi multumiti. Propriul vehicul zburator are diferite variante de design si poate fi parcat intr-un garaj special sau in fata casei.

     Societatea nu va fi niciodata acaparata de roboti si masinarii, insa hackerii sau teroristii pot intrebuinta gresit noile tehnologii. Missy Cummings lucreaza la un sistem de protectie foarte bine pus la punct pentru aceste noi aparaturi si la o tehnologie de navigare care nu necesita GPS.

      Specialista in aeronautica si astronautica este de parere ca oamenii ar trebui sa imbratiseze ideea ei si sa se bucure de beneficiile aduse: pot calatori in siguranta, drumurile vor fi mai putin aglomerate, iar bunurile si serviciile pot fi oferite mai rapid in locuri mai putin accesibile. Asadar, ideea masinilor zburatoare din viitor trebuie vazuta ca un pas spre imbunatatirea calitatii vietii oriunde in lume.

Sursa: http://www.bbc.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>