Pages Navigation Menu

„Maşinile ecologice – Viitorul în prezent”, tendințe internaționale în materie de mașini electice

„Maşinile ecologice – Viitorul în prezent”, tendințe internaționale în materie de mașini electice

Conferinţa-dezbatere „Maşinile ecologice – Viitorul în prezent”, organizată de Idea Events, în parteneriat cu Renovatio, a avut loc în data de 24 martie 2016, la J.W.Marriott Grand Hotel.

 ZEN_2967

Participanţii la conferinţă au prezentat audienţei tendinţele internaţionale şi locale cu privire la evoluţia pieţei maşinilor electrice şi hibride, şi au discutat despre modalităţile de sprijinire a acestui sector, prin ajutor venit din partea statului, dar mai ales din partea sectorului privat.

Alexandru Şeremeţ – Corporate Communication Manager BMW Group România, Vlad Mihăilă – Training Manager, Volkswagen şi Paul Badea – CEO, Badsi, au prezentat realizările în domeniu, avantajele folosirii unui astfel de autovehicul, dar şi provocările generate de tranziţia de la automobilele convenţionale la cele cu propulsie nepoluantă.

Reprezentatul Renovatio, companie care activează în domeniul energiei regenerabile, a vorbit despre oportunităţile de business în acest domeniu şi despre planurile de viitor ale companiei. Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio, a anunţat în cadrul conferinţei că începând de luna viitoare, vom avea acces la prima staţie de încărcare în sistem fast charge, care permite încărcarea vehiculelor în mai puţin de 30 de minute.

Robert Maftei, Director executiv Unicredit Leasing Fleet Management, a prezentat audienţei o analiză comparativă a costurilor de exploatare şi de achiziţie generate de maşinile ecologice versus maşini clasice.

Gheorghe Năstase, partener la Casă de Avocatură Raţiu&Raţiu, a vorbit despre legislaţia în domeniu care reglementează funcţionarea acestui domeniu, concluzionând că principalul obstacol ţine de lipsa unei viziuni pe termen lung a factorilor decizionali si aunor programe si legi eficiente.

Oraan Mărculescu, Business Manager EcoProfit.ro a demontat miturile legate de maşinile electrice, şi a concluzionat că cea care trebuie schimbat în primul rând, este mentalitatea oamenilor.

Moderator al conferinței „Mașinile ecologice – Viitorul în prezent” a fost Vlad Mironescu, redactor-șef al ProMotor.

ZEN_2908

In partea a doua a evenimentului, s-a alăturat speakerilor Domnul Istavan Jakab, Consilier la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Partea a două a evenimentului, a fost dedicată întrebărilor venite din partea publicului, dar şi dezbaterii problemelor prezentate în prima parte a conferinţei de către speakeri.

Istvan Jakab, consilier în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a prezentat programele ambițioase ale ministerului în privința susținerii și promovării segmentului mașinilor ecologice. Cel mai important, din punctul de vedere al consilierului Istvan Jakab, este realizarea unor programe fezabile și pe termen lung, în cadrul unei viziuni mai largi, în linie cu obiectivele europene.

Renovatio a expus, pentru a prezenţa celor interesaţi, o staţia de încărcare tip fast charge pentru maşinile electrice.

Grupul BMW a expus modelele i3 şi i8, Grupul Renault România modelul Zoe, iar Volkswagen a fost prezent cu modelul e-Golf şi GTE. Doritorii de informaţii avansate s-au înscris la test drive-uri ulterioare.

 

  • ZEN_2745
  • ZEN_2753
  • ZEN_2758
  • ZEN_2785

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>