Pages Navigation Menu

Masca jos! Arta de a recunoaste mincinosii

Masca jos! Arta de a recunoaste mincinosii

liar

Cu totii am mintit sau am fost mintiti. Studiile recente arata faptul ca inca de la inceputul speciei noastre oamenii au folosit minciuna pentru a comunica mai bine. De ce? Pentru ca minciuna ne ofera mici avantaje. De multe ori folosim minciuna pentru a flata sau pentru a castiga increderea celor din jur. Astfel, de-a lungul timpului, omul a ajuns sa isi dezvolte mecanismul de autoamagire. Cu alte cuvinte, a invatat sa minta atat de bine incat a ajuns chiar si sa creada o parte din propriile inventii!

Desi am invatat sa mintim, exista cateva semne care ne dau de gol. Cum recunoastem mincinosii?

1. Mincinosul nu obisnuieste sa dea multe detalii, asa ca daca vom cere sa ni se dea detalii, informatii complexe, se va bloca si mici pauze de vorbire isi vor face aparitia.

2. Desi nu da multe detalii, tinde sa dea justificatii spontane, desi nimeni nu i le cere.

3. Persoanele care mint sunt tentate sa repete intrebarea, pentru a mai castiga timp.

4. Sa nu fiti surprinsi daca persoana care minte va analizeaza pe tot parcursul conversatiei, ei vor cauta intotdeauna aprobarea interlocutorului.

5. La inceput, persoana in cauza va vorbi mai rar, pentru a avea timp sa isi construiasca povestea. Pe parcursul convorbirii, veti observa ca va vorbi din ce in ce mai repede si mai stapana pe sine.

6. Oamenii care mint au tendinta de a lasa frazele neterminate, de a se juca cu parul, de a gesticula spre sine, si nu catre exterior, nu isi misca prea des mainile sau picioarele si folosesc cat mai des cuvinte precum “eu” sau “al meu”.

Studiile arata ca persoanele care recurg cel mai des la minciuni sunt cele creative. Un lucru interesant pe care l-a scos la iveala un studiu canadian este faptul ca parintii isi pot da seama de natura creativa a copiilor in functie de cat mint acestia.

Voi cat de creativi sunteti?

Sursa: www.descopera.ro

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>