Pages Navigation Menu

Mary Anning omagiata de Google cu un desen

Mary Anning omagiata de Google cu un desen

 

Astazi se implinesc 215 ani de la nasterea paleontologului Mary Anning

 

Colectionara si comercianta de fosile, paleontologul britanic a devenit cunoscuta in urma unei serii de descoperiri referitoare la istoria Pamantului. Anning a descoperit schelete de Ichtiosaur, Pterosaur, Plesiosaur, precum si numeroase alte fosile marine. Descoperirile sale au schimbat fundamental perceptia legata de viata preistorica de pe Pamant.

 

61517444

Nascuta in Dorset, Anglia, langa o plaja pe care erau descoperite frecvent fosile, Mary impreuna cu familia sa a fost implicata de mica in culegerea si comercializarea acestora.

Clasa sociala, sexul si faptul ca provenea dintr-o familie de atei au impiedicat-o pe Mary sa obtina recunoastere pentru munca ei in timpul vietii.

Realizarile sale au fost asa de semnificative incat, la cativa ani dupa moartea sa, Charles Dickens spunea: “Fiica tamplarului si-a castigat renumele pe buna dreptate”. In 2010, la 163 de ani de la moartea sa, Royal Society din Londra au inclus-o pe Mary Anning in lista celor mai influente 10 femei britanice in domeniul stiintei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>