Pages Navigation Menu

Martianul Curiosity cauta urme de viata la baza muntelui Sharp

Martianul Curiosity cauta urme de viata la baza muntelui Sharp

Robotul Curiosity, trimis in misiune de explorare pe Marte de NASA, a ajuns la baza muntelui unde expertii cred ca pot fi gasite indicii despre posibilitatea ca, in trecut, pe planeta rosie sa fi fost viaţa la nivel microbian, informeaza Reuters.
Curiosity-rover

Cantarind o tonă, Curiosity a ajuns pe Marte in august 2012, prima regiune explorata fiind un bazin format la suprafaţa planetei în urma unui impact, acum multe milioane de ani, numit craterul Gale. Robotul a descoperit ca, din punct de vedere chimic si geologic, craterul este propice dezvoltarii speciilor de microbi ce se hranesc cu roci si care trăiesc in mod obisnuit pe Terra.

Scopul principal al misiunii lui Curiosity a fost atins, iar oamenii de stiinta i-au dat acum sarcina identificarii unor regiuni nisa din punct de vedere al mediului, care nu numai ca ar fi putut sustine viata, dar ar fi putut sa fi si pastrat semne ale existentei ei, o misiune dificila tinand cont ca procesele chimice de formare a rocilor tind să distruga carbonul organic.

Experţii cred ca sansele cele mai mari de a avea succes in aceasta misiune sunt de a cerceta rocile din regiunea Muntelui Sharp, un varf muntos de 5.000 de metri, care se ridica in mijlocul craterului Gale.

Curiosity a trebuit să calatoreasca 18 luni pentru a ajunge la baza muntelui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>