Pages Navigation Menu

Mars One – Total Recall 2023

Mars One – Total Recall 2023

Pentru cei care inca nu au aflat, Mars One este probabil cel mai important proiect al umanitatii din acest secol. Un proiect care a adunat minti sclipitoare, un proiect care a generat fantezii si nu in ultimul teorii ale conspiratiei.

Ce isi propune Mars One? Indiferent cat de fantezist suna, Mars One isi propune in cele din urma colonizarea planetei Marte! Dar asa cum va asteptati nu este atat de simplu. In primul rand Mars One este un proiect dezvoltat la nivel global, viziunea fondatorilor proiectului fiind aceea ca acest urias pas in evolutie, colonizarea unei alte planete, nu ar trebui sa poarte numele niciunei tari, ci a intregii noastre planete fiind un simbol al unitatii Terrei.

In 2011 membrii fondatori ai Mars One au inceput sa traseze primele strategii, urmand ca in urmatorii cativa ani sa fie facute studii de fezabilitate si sa fie atrasi in proiect membri ai agentiilor spatiale nationale si ai corporatiilor aerospatiale din mai multe tari. Scrisori de intentie din partea acestora in care isi manifesta interesul de a participa in proiect deja au inceput sa soseasca pe adresa celor de la Mars One.

Un pas mare pentru umanitate, un pas mic pentru… tine. Oricine se poate inscrie la  preselectia pentru formarea echipajului ce va pleca pe Marte. Inscrierile se fac chiar pe siteul Mars One pe baza unui videocv. Inainte sa va grabiti sa va inscrieti cred ca ar fi bine sa va spun ca drumul spre Marte este doar dus. Programul nu prevede revenirea astronautilor pe Pamant, ei ramanand sa locuiasca pe Marte pentru todeauna.

Pana in 2023 proiectul Mars One va parcurge mai multe etape:

In 2013  va incepe selectia astronautilor. Vor fi antrenati 40 de oamenii intr-o baza ce va fi o replica exacta celei care va fi construita pe Marte.

In 2014 vor fi facute ultimele pregatiri pentru trimiterea unui satelit de comunicatii si a unui prim lot cu alimente.

In 2016 un satelit impreuna cu peste 25000 de kilograme de mancare vor fi trimise spre Marte.

In 2018 un rover va ajunge pe suprafata martiana si va cauta un loc potrivit pentru ridicarea bazei.

In 2021 restul proviziilor impreuna cu inca un rover vor ajunge pe Marte.

In 2022 va fi trimisa spre Marte aparatura necesara pentru producerea apei si a oxigenului.

Pe 14 septembrie 2022 primi 4 oameni vor parasi PENTRU TODEAUNA Pamantul.

In 2023 ei vor ajunge pe Marte si vor incepe sa construiasca baza. Peste alti 2 ani inca 4 oameni vor ajunge insotiti de module noi, inca un rover si alte echipamente.

Nu in ultimul rand trebuie sa mentionez ca Mars One va fi si un imens reality show incepand ca din 2014 sa transmita live toate etapele, inclusiv selectia astronautilor, decolarea, drumul si finalul calatoriei de pe Marte. Daca totul merge bine pot spera ca intr-o zi sa va aducem cele mai tari si proaspete articole de ce nu, din fata unui laptop direct de pe Marte!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>