Pages Navigation Menu

MAROC, destinația preferată a turiștilor independenți

MAROC, destinația preferată a turiștilor independenți

Iubiți aventura, deșertul fără granițe și aerul cald, dar aspru? Atunci, unul dintre principalele locuri pe care ar trebui să le vizitați este Marocul.

http://www.traveltailor.ro

Sahara
http://www.traveltailor.ro

 

Istoria și cultura locuri sunt primele puncte de atracție ale acestei țări din Orientul Mijlociu.

Datorită climei mediteraneene, companiile de turism oferă o serie de pachete ce includ activități sportive. Printre acestea se numără sporturile acvatice, care pot fi practicate în Dakhla, o peninsulă ce are o lagună foarte mare, căci oraşul se întinde până în Oceanul Atlantic. Numit paradisul celor care iubesc sportul de apă, acesta este un loc minunat pentru persoanele care iubesc surfingul, în special kitesurfing. Ceea ce trebuie să știe este că în această zonă se pot exersa sporturi în orice perioadă a anului, motiv pentru care turiștii își pot petrece aici orice concediu din an, fie cel din vară sau cel din iarnă, conform etravelblog.com.

Dakhla http://www.oceanvagabond.com

Dakhla
http://www.oceanvagabond.com

Și pentru că destinația este Maroc, să nu uităm deșertul fără început și sfârșit, în care un necunoscător al locului s-ar rătăci în câteva minute. Dunele Erg Chebbi se află în Deșertul Sahara și au o înălțime de 150 de metri. La umbra lor nu poți să te simți astfel decât mic și neînsemnat. Principala trăsătura a acestor dune este nisipul unic de culoare portocalie. Plimbările cu cămilele sunt foarte populare în rândul turiștilor, deși nu reprezintă cel mai confortabil mod de a călători.

Unul dintre cele mai bune destinații pentru a scăpa de zgomotul şi căldura din centrul oraşului este Essaouira, un oraş portuar marocan. Orașul este cunoscut drept unul artistic, datorită influențelor muzicanților care au călătorit aici, cel mai cunoscut nume fiind al lui Jimmy Hendrix; de asemenea găzduiește anual un important festival de muzică.

Grație situării la Oceanul Atlantic, gastronomia este foarte apreciată pentru calitatea peștelui și a fructelor de mare. Sardine proaspete sunt făcute la grătar imediat cum au fost aduse din larg de către pescari. Aici toate clădirile sunt vopsite în alb și albastru, iar fortificațiile care încercuiesc orașul datează din secolul al XVIII-lea și se află pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Essaouira www.maroc-hotel.ma

Essaouira
www.maroc-hotel.ma

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>