Pages Navigation Menu

Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în China

Mark Zuckerberg a vorbit în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în China

Facebook este inaccesibilă în China, unde reţeaua de socializare este blocată de cenzori, însă cofondatorul ei Mark Zuckerberg şi-a continuat campania de “îmblânzire” a autorităţilor chineze şi a folosit un atu lingvistic, vorbind în dialectul mandarin, în timpul unei vizite în această ţară.

Invitat să ţină un discurs în amfiteatrul Universităţii Tsinghua, miercuri, la Beijing, Mark Zuckerberg i-a uluit pe studenţii prezenţi la eveniment, după ce li s-a adresat în chineză: “Bună ziua, tuturor!”.

Mark Zuckerberg a răspuns unor întrebări formulate într-o manieră simplă de un prezentator binevoitor, vorbind despre culoarea sa preferată (albastru), despre preparatul chinezesc preferat şi despre familia chinezo-americană a soţiei sale, Priscilla Chan.

Însă el a abordat şi teme mai complicate, inclusiv filosofia sa de creator de firme de succes. “Cel mai important este să nu îţi laşi braţele în jos” şi “să crezi în misiunea ta”, a adăugat el.

Cele mai bune companii nu au fost înfiinţate pentru că fondatorul lor voia să creeze o companie, ci pentru că el dorea să schimbe lumea!”, a continuat antreprenorul american, cu entuziasm.

Facebook este blocată în China continentală din 2009 – la fel ca Twitter, YouTube şi Instagram -, la ordinul autorităţilor comuniste, care vor să exercite un control strict asupra felului în care sunt partajate informaţiile pe internetul local.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>