Pages Navigation Menu

MARIA ȘARAPOVA, depășită de SIMONA HALEP în clasamentul WTA

MARIA ȘARAPOVA, depășită de SIMONA HALEP în clasamentul WTA

Rusoaica Maria Șarapova a fost depășită în clasamentul WTA de Simona Halep și ocupă acum locul 3.

Maria Șarapova și Simona Halep

Maria Șarapova și Simona Halep

Simona Halep a reușit să ajungă până în semifinalele turneului de la Stuttgart, fapt ce a determinat coborârea în clasamentul WTA a Mariei Șarapova pe locul 3.

Rusoaica a fost eliminată în aceeași competiție din Germania în optimile de finală de Angelique Kerber.  Șarapova a reușit în acest an contraperformanța de a pierde trei meciuri consecutive, lucru pe care nu-l mai făcuse de 12 ani, conform gsp.ro.

Ultima dată cînd numărul 3 WTA a pierdut trei jocuri consecutive a fost în martie 2003, iar de atunci rusoaica a disputat peste 650 de meciuri. Jucătoarele care dus la această performanță negativă pentru Șarapova sunt Daria Gavrilova, Flavia Pennetta și Angelique Kerber.

Cele două jucătoare, Simona Halep și Maria Șarapova, vor continua lupta pentru locul 2 în clasamentul WTA în următoarele săptămâni, când  vor participa la cele mai importante trei turnee pe zgură, în Madrid, Roma și Roland Garros.

Avantajul Simonei Halep față de Șarapova este că are de apărat mai puține puncte. Astfel, jucătoarea noastră are 2055 de puncte de apărat în total la aceste turnee, în timp ce rusoaica are 3105 de puncte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>