Pages Navigation Menu

Marea Britanie permite naşterea unor bebeluşi al căror ADN provine de la trei părinţi

Marea Britanie permite naşterea unor bebeluşi al căror ADN provine de la trei părinţi

trei_parinti_genetici

 Camera Lorzilor din Marea Britanie a aprobat, marţi, aşa cum a procedat şi Camera Comunelor la începutul lunii februarie, o tehnică de fecundare in vitro (FIV) care permite naşterea unor bebeluşi al căror ADN provine de la trei părinţi – două femei şi un bărbat.

Potrivit fr.news.yahoo.com, noua tehnică va putea fi utilizată în lupta contra transmiterii maladiilor genetice de la mamă la copil. Marea Britanie a devenit astfel prima ţară din lume care a legalizat tehnica “bebeluşilor cu trei părinţi”.

După mai bine de trei ore de dezbateri, membrii Camerei Lorzilor au aprobat legea care autorizează un astfel de tratament, denumit “transfer mitocondrial”.

Această tehnică permite intervenţia medicilor în procesul de fecundare pentru înlăturarea ADN-ului mitocondrial defectuos, care poate să declanşeze maladii grave, precum distrofie musculară şi orbire. Aproximativ un bebeluş din 6.000 se naşte pe plan mondial cu grave probleme mitocondriale.

“Tehnica celor trei părinţi” deschide calea spre conceperea de bebeluşi pe baza ADN-ului recoltat de la trei persoane – un tată, o mamă şi un donator (de sex feminin).

Tehnica face obiectul unor cercetări ştiinţifice în Marea Britanie şi Statele Unite, iar experţii estimează că primul bebeluş născut cu ajutorul acestei metode s-ar putea naşte anul viitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>