Pages Navigation Menu

Manifeste sociale nascute din razboi

Manifeste sociale nascute din razboi

Conflictul dintre Israel si Palestina se intensifica, iar viata civila este pusa in pericol. Cativa palestinieni si-au facut cunoscut modul deosebit de a-si plange mortii si de a face fata tragediei care ii copleseste. Ideea lor a fost sa deseneze si sa contureze forme, siluete in fumul care se ridica din locurile unde cadeau rachetele trimise de inamici.

Imaginile pe care ei le contureaza pe fundalul acestor nori de fum nascuti din violente sunt, evident, inspirate din experientele razboiului si din realitatea tarii lor. Arta vizuala poate fi asociata cu rezvratirea, lupta de rezistenta si durerea. Un omagiu adus victimelor si poate un semnal de alarma pentru lumea intreaga – unul dintre atatea! -  ca razboiul nu reprezinta o solutie.

Nu puteam decat sa indreptam un gand bun spre locurile lor si sa speram ca sfarsitul razboiului e aproape, pentru binele oamenilor nevinovati din ambele tabere.

 

Foto credit_Bushra Shanan 2

 

foto credit_ Tawfik Gebreel

 

Foto credit_Bushra Shanan

Sursa: http://www.boredpanda.com/

Foto Credit: Tawfik Gebreel, Bushra Shanan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>