Pages Navigation Menu

(Mai) prieteni intru COMA

(Mai) prieteni intru COMA

      Trupa Coma a indus prietenia la festivalul berii din Piata Constitutiei.

Coma-01

     Coma este una dintre cele mai importante formatii de  pe scena rock-ului romanesc actual, fapt recunoscut atat de public, precum si de oameni ai breslei. Trupa promoveaza stilul alternative si hardcore, desi de-a lungul timpului a avut multiple influente. Fanii sunt insa multumiti de munca celor sase membri devotati, rasplatindu-se reciproc in concerte.

     Coma a facut anul acesta parte din line up-ul trupelor participante la binecunoscutul festival „Zilele prieteniei” – organizat de Bergenbier si desfasurat sub sloganul „Putem fi mai buni. Mai buni prieteni.”

Dam startul petrecerii!

     Formatia s-a prezentat în fata publicului in cea de-a doua zi de festival: in după-amiaza zilei de 29 iunie. Ora la care spectacolul lor a fost programat a fost potrivita (18:00), randurile oamenilor adunati în Piata Constitutiei crescand vizibil. Urcand pe scena dupa trupe mai putin cunoscute (The Speakers, Moebius), Coma a extaziat mulţimea care a inceput să scandeze numele trupei inainte ca ei să intre pe scena. Baietii se pot mândri ca momentul lor a fost unul dintre cele mai asteptate ale festivalului; munca de 14 ani ce sta în spatele formatiei da roade bogate.

     Inceputul a fost abrupt: baietii de la Coma au ales ca piesa de deschidere cel mai recent single al lor – „Chip”. Lansata în februarie 2014, piesa era deja cunoscută de fani, care au cantat versurile lui Cătălin Chelemen (solist şi textier). Restul concertului a fost compus din piese mai vechi si mai noi, unele in varianta reorchestrata de pe albumul „Light” din 2008. Oamenii s-au bucurat sa asculte piese precum „In mine soaptă”, „Coboară-mă-n Rai”, „Semn”, „Culori”, „Morphine” etc. Dan Costea (vocal, chitară) a fost „responsabil” pentru menţinerea atmosferei şi a dialogului cu publicul, în timp ce Cătălin Chelemen s-a dedicat trup şi suflet cântatului. „Tăcerea” lui elegantă a fost apreciata, ca intotdeauna. Timbru special şi vocea surprinzător de calmă pentru instrumentalul zgomotos a umplut piaţa fără a întâmpina greutăţi. Participarea publicului s-a simţit în „duetul” pe care l-a realizat cu soliştii, dar şi în jocurile de pogo ce s-au dezlănţuit în mai multe locuri ale mulţimii.

Fanii pe scena!

      Publicul şi-a arătat susţinerea, iar membrii formatiei au fost recunoscatori. Potrivit unor declaratii mai vechi ale solistului Catalin Chelemen, senzatia cand publicul iti canta versurile este de nedescris; el doreste fanilor sa experimenteze macar o data aceasta senzatie pentru a intelege pe deplin ce simte si el.

      Spiritul jovial al formatiei s-a simtit cand Dan Costea a aruncat in multime trei pene de chiatara. Asadar, trei norocosi din fata scenei au plecat acasa cu un cadou simpatic din partea celor de la Coma. Standul de cadouri din Piata Constitutiei era dotat oricum cu CD-uri si tricouri ale trupelor care au participat la festival, doritorii putand sa-si achizitioneze produsele preferate.

      Formatia nu a uitat sa-si inivite fanii la un concert aniversar ce va avea loc anul viitor, cu ocazia implinirii a 15 ani de carieră muzicala.

      Spectacolul s-a incheiat cu o poza de grup în care apar membrii trupei pe scena, avand in spate numerosul public venit sa se bucure la Zilele Prieteniei.

       Printre trupele care au luat parte la festivalul prieteniei organizat de Bergenbier anul acesta in Bucuresti s-au numărat si Vita de Vie, Parazitii, Vunk, Omu cu Sobolani, Robbin and the Backstabbers, ROA, Suie Paparude.

Sursa foto: infomusic.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>